Krajské sdružení Jihomoravský kraj

Prioritou nového vedení Pirátů v Jihomoravském kraji jsou krajské volby, podpora činnosti zastupitelů a vybudování kontaktního centra

Brno, 21. 7. 2016 - Členové Pirátské strany zvolili nové předsednictvo Jihomoravského krajského sdružení. Předsednický post obhájil dosavadní předseda Róbert Čuma, první místopředsedkyní se stala Mária Vašíčková, druhým a třetím místopředsedou jsou Ondřej Kotas a Tomáš Koláčný.

Obyvatele Brna čekají pozitivní změny na magistrátu. Nový radní Tomáš Koláčný zapojí veřejnost do rozhodování o městě

21. 6. 2016, Brno - Dokončit projekt parcitipativního rozpočtování, zapojit více občany Brna do dění i rozhodování o městě a otevřít magistrát co nejvíce lidem. Takové jsou cíle pirátského radního Tomáše Koláčného, který bude v Radě města Brna zodpovídat za otázky otevřenosti a participace veřejnosti.

Piráti v Brně startují přípravu nasazení participativního rozpočtu

Brno, úterý, 5. 4. 2016

Rada města Brna dnes na svém 59. zasedání schválila zadání projektu „Nasazení participativního rozpočtu ve městě Brně“. současně Rada schválila i personální obsazení řešitelského týmu, který bude mít za úkol připravit podrobnou metodiku procesu a implementovat celý proces do městského aparátu.

Piráti a Zelení potvrzují spojenectví pro krajské volby a míří do vedení kraje

Brno, pondělí 14. března

Koalice, o které se už několik měsíců mluvilo, je oficiální. Zástupci krajských organizací Strany zelených a České pirátské strany z Jihomoravského kraje ve středu 9. března podepsali koaliční smlouvu a stvrdili tak memorandum o spolupráci z loňského prosince. Lídrem koalice s názvem Zelení a Piráti a kandidátem na hejtmana je Jiří Hlavenka, úspěšný a respektovaný podnikatel a investor.

Kde se schovávají brněnské smlouvy

Jako skalní optimista jsem přesvědčený, že se nám už povedlo zveřejnit pěkných pár věcí, takže mne vždycky poněkud zarazí, když se pak setkám s výtkou, že nic nezveřejňujeme. Trochu jsem se nad tím zamyslel a zkusil jsem se vžít do role běžného uživatele, který čeká, že mu jeho oblíbený vyhledávač na dotaz městské smlouvy vrátí něco smysluplného. Dojem z tohoto cvičení už byl o poznání méně optimistický.

Předesílám, že na dlouhodobém řešení optimalizace vyhledávání a struktury městského webu už nějakou dobu pracujeme. Chceme to ale mít opravdu dobře vymyšlené, což ovšem znamená, že to nebude hned. Abych ale v mezidobí běžnému uživateli aspoň trochu ulehčil od vymýšlení vyhledávacích dotazů a proklikávání se webem, dal jsem dohromady stručný přehled míst, kde brněnské smlouvy hledat. Koneckonců se to určitě bude hodit i mně samotnému, protože ani já všechny lokace nenosím v hlavě.