Krajské sdružení Jihomoravský kraj

Pirát Tomáš Koláčný v Brně zahajuje 1. ročník participativního rozpočtování

Od začátku února budou moci zájemci podávat návrhy do projektu Dáme na vás – participativní rozpočet města Brna. Na realizaci nápadů, které získají nejvíce hlasů, vyčlenilo město ze svého rozpočtu 20 milionů korun. Nápady je možné přihlašovat do konce května na webu damenavas.brno.cz.

Piráti v Brně otevírají novou éru participace, občané města budou moci přímo rozhodovat o 20 milionech korun

Zastupitelstvo města Brna dnes na svém 22. zasedání schválilo zavedení procesu participativního rozpočtování ve městě Brně.

Participativní rozpočtování je ze své definice proces s prvky přímé demokracie, při kterém samospráva předem vyčlení určitou část veřejného rozpočtu a umožní občanům, aby o jejím využití vedli diskusi, podávali návrhy projektů, které mají být v rámci participativního rozpočtování realizovány a přímo rozhodovali o tom, které projekty město v rámci vyčleněných finančních prostředků skutečně zrealizuje.

„Po téměř roce příprav město Brno konečně zažívá historický okamžik, kdy jako první statutární město v České republice na celoměstské úrovni zavádí proces participativního rozpočtování a umožňuje tak občanům přímo rozhodovat o veřejně prospěšných projektech v celkové hodnotě 20 milionů korun,“ říká předkladatel materiálu, radní města Brna pro oblast participace obyvatel, pirát Tomáš Koláčný.

Prioritou nového vedení Pirátů v Jihomoravském kraji jsou krajské volby, podpora činnosti zastupitelů a vybudování kontaktního centra

Brno, 21. 7. 2016 - Členové Pirátské strany zvolili nové předsednictvo Jihomoravského krajského sdružení. Předsednický post obhájil dosavadní předseda Róbert Čuma, první místopředsedkyní se stala Mária Vašíčková, druhým a třetím místopředsedou jsou Ondřej Kotas a Tomáš Koláčný.

Obyvatele Brna čekají pozitivní změny na magistrátu. Nový radní Tomáš Koláčný zapojí veřejnost do rozhodování o městě

21. 6. 2016, Brno - Dokončit projekt parcitipativního rozpočtování, zapojit více občany Brna do dění i rozhodování o městě a otevřít magistrát co nejvíce lidem. Takové jsou cíle pirátského radního Tomáše Koláčného, který bude v Radě města Brna zodpovídat za otázky otevřenosti a participace veřejnosti.

Piráti v Brně startují přípravu nasazení participativního rozpočtu

Brno, úterý, 5. 4. 2016

Rada města Brna dnes na svém 59. zasedání schválila zadání projektu „Nasazení participativního rozpočtu ve městě Brně“. současně Rada schválila i personální obsazení řešitelského týmu, který bude mít za úkol připravit podrobnou metodiku procesu a implementovat celý proces do městského aparátu.

© Piráti, 2017. Všechna práva vyhlazena. Sdílejte a nechte ostatní sdílet za stejných podmínek. Podmínky použití.