Nový krajský web se společně s kampaní ke krajským volbám 2016 rozjíždí na www.piratikvk.cz

„Nejsme loupežníci ani šarlatáni, jsme Piráti!“

Tucet důvodů proč volit v Karlovarském kraji Pirátskou stranu:

* Nechceme být periferií na okraji republiky, jsme kraj uprostřed Evropy. * Dostupné zdravotnické a sociální služby v celém kraji. * Lokačně a oborově pestré školství. * Dostatečně hustá a variantní dopravní obslužnost pro každé místo a každého z nás. * Chceme zdravý a upravený kraj, kde se rozvine lázeňská a průmyslová tradice regionu. * Nesmíříme se s ostudným ekonomickým otroctvím mnoha obyvatel našeho kraje. * Zveřejníme ROPušáky a ostatní dojiče dotačních programů. * Kraji společně najdeme obsah a název, který bude spojovat. * Stranická legitimace nesmí být místenkou ke korytu, ani cejch zatracení. * Místo řepky a bolševníku vysázíme konopí. Zelená pro sady a lesy a modrá pro rybníky. * Smysluplná podpora občanských spolků napříč krajem. Kultura, sport a zájmová sdružení. * Veřejné peníze, z důvodu efektivní kontroly jejich použití, poskytovat pouze subjektům vedoucích transparentní účetnictví.

Toužíme po demokracii nové úrovně, chceme uživatelsky přívětivý Karlovarský kraj s dostatkem slušně placené práce, místo kde ve všech sférách života bude dána šance aktivním a zároveň bude nablízku pomoc potřebným. Uvědomujeme si, že je to práce na mnoho let, ale když nevykročíme, tak se nikdy nic nezmění.

Možnost volit není samozřejmost a zbytečnost, je to prvotní vklad do dnů příštích a Pirátská strana je dobrá volba, kterou Vám nejen v roce 2016 přeje lídr karlovarských Pirátů

Ing. Josef Janů

Krajské sdružení Karlovarský kraj

Aktuální dění u Pirátů v KV kraji můžete sledovat na FB stránkách: https://www.facebook.com/pirati.karlovarsko aktivity Mariánskolázeňských Pirátů zde: https://www.facebook.com/PiratiML aktivity v Karlových Varech: https://www.facebook.com/PiratiKV/

Pro krajské volby 2016 se vytváří nový, uživatelsky přívětivější web o němž budeme v nejbližší době informovat :) Prozatím základní info: V Karlovarském kraji jdeme do voleb samozřejmě samostatně. Jak jinak upozornit na fakt, že Piráti hledají dobrá východiska bez omezujících pravo-levých a obarvených limitů. Lídrem kandidátky byl zvolen Pepík Janů z Varů z druhého místa podporován starostou Mariánek Petrem Trešňákem „Nějak nám to tu postsoudruzi rozvrtali a tak je nejdříve třeba inženýrů, aby to trochu poskládali do kupy“

Pirátský den v Karlových Varech 12. září 2012 se mimořádně vydařil

Karlovy Vary – 12.9.2012 – tisková zpráva karlovarského krajského sdružení České pirátské strany

Piráti děkují všem novinářům, příznivcům a občanům, kteří nám dnes vyjádřili svou podporu účastí na Pirátském dnu v rámci konaném dne 12.9.2012, v rámci kampaně pro nadcházející krajské volby v Karlových Varech.

Piráti vyplouvají plnou parou vpřed do bitvy o zastupitelstvo Karlovarského kraje

Karlovy Vary – 6.9.2012 – tisková zpráva karlovarského krajského sdružení České pirátské strany

Dne 12. září od 11 hodin se v Karlových Varech koná tisková konference, na kterou naváže odpolední veřejný happening v centru Karlových Varů a další akce. Karlovarské Piráty přijede podpořit celorepublikové velení Pirátů včetně člena celorepublikového předsednictva Mikuláše Ferjenčíka. Svou účast potvrdili také zástupci pirátů ze sousedního Německa Emanuel Kotzian, předseda Pirátské strany v Norimberku a Wastl Steinhäußer, předseda Pirátské strany v Hof/Wunsiedel.

Volební škuner vyplouvá pod velením kapitána Josefa Úlehly, který je současně lídrem kandidátky pro nadcházející krajské volby. „Jedním z hlavních cílů České pirátské strany je dosažení systémových změn v oblasti správy věcí veřejných a to na všech úrovních.“ říká Josef Úlehla a dodává: „Proto je také náš program pro krajské volby 2012 zaměřen především na prosazování transparentního financování a transparentního rozhodování, i na široké zpřístupňování informací občanům. Pokud nedokážeme nekalému jednání přímo zabránit, rozhodně se zasadíme o to, aby jej nebylo možné zamést pod koberec. Tento přístup směřuje do budoucna k většímu podílu přímého vlivu občanů na řešení klíčových problémů v našem regionu.“

Program a místa konání pirátských akcí dne 12. září 2012 v Karlových Varech

• Tisková konference se koná od 11:00 hod. v Čajovně u Davida (adresa: Krále Jiřího 977/35, 360 01 Karlovy Vary; konference je přístupná veřejnosti).
  • Po skončení konference možnost rozhovorů s význačnými Piráty.
  • Pirátský stánek bude stát od 15:00 do 18:00 hod. u Tržnice, na křižovatce ulic Varšavské a Zeyerovy, doprovodné akce.

Piráti zvou všechny občany. Na místě budou k dispozici informační a propagační materiály i rady a doporučení pro všechny dobrovolníky, kdo jsou ochotni podpořit naši volební kampaň.

Důležité odkazy a zdroje informací:

Kontakty a spojení: Česká pirátská strana - Krajské sdružení Karlovy Vary:

• Josef Úlehla, lídr pirátské kandidátky v kraji, josef.ulehla@pirati.cz, mobil 733618959
  • Petr Třešňák, předseda kraje, petr.tresnak@pirati.cz, mobil 606675294
  • Kontaktní pirátka pro média – kampaň Karlovy Vary:
  • Ing. Ivana Šabatová, media-kv@pirati.cz, mobil: 607767251

Karlovarští piráti naloděni na předvolební škuner

Karlovy Vary, 2.9.

Karlovarští piráti a příznivci se v neděli sešli v hojném počtu v Loděnici pod Chebským mostem a nalodili se na pirátský krajský předvolební škuner. Odsouhlasili volební program, rozdělili si úkoly v rámci předvolební kampaně, obsadili můstek škuneru a začali přípravu na tiskovou konferenci, která se bude konat 12.9. od 11:00.