Dne 9.2.2017 pořádáme krajské zasedání Pirátů z Karlovarského kraje, a to od 19:00 v Hospůdce Ohře (Loděnici) v Karlových Varech. Všichni jste srdečně vítáni. Přijďte nám říct, co vás trápí, přispějte do diskuse. Odkaz: facebooková událost

Cesta kolem světa - Krajská schůze se konala 9.1.2017 v Chebu

Přátelé Piráti, děkujeme všem, kteří se zúčastnili pondělní krajské schůze v chebské Dobré čajovně. Bylo to moc pěkné a probrala se spousta zajímavých témat. Škoda, jsme se nesešli ve větším počtu. ;)

Piráti krajskými zastupiteli

22.11.2016 proběhlo ustavující zasedání zastupitelstva Karlovarského kraje, na kterém se stali naši tři Piráti zastupiteli. Ing. Josef Janů se stal uvolněným radním pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky a ​Ing. arch. Vojtěch Franta uvolněným zastupitelem pro oblast lázeňství, cestovního ruchu a UNESCO. Gratulujeme a přejeme všem nově zvoleným zastupitelům úspěšné prosazení pirátského programu.:-)

Nový krajský web se společně s kampaní ke krajským volbám 2016 rozjíždí na www.piratikvk.cz

„Nejsme loupežníci ani šarlatáni, jsme Piráti!“

Tucet důvodů proč volit v Karlovarském kraji Pirátskou stranu:

* Nechceme být periferií na okraji republiky, jsme kraj uprostřed Evropy. * Dostupné zdravotnické a sociální služby v celém kraji. * Lokačně a oborově pestré školství. * Dostatečně hustá a variantní dopravní obslužnost pro každé místo a každého z nás. * Chceme zdravý a upravený kraj, kde se rozvine lázeňská a průmyslová tradice regionu. * Nesmíříme se s ostudným ekonomickým otroctvím mnoha obyvatel našeho kraje. * Zveřejníme ROPušáky a ostatní dojiče dotačních programů. * Kraji společně najdeme obsah a název, který bude spojovat. * Stranická legitimace nesmí být místenkou ke korytu, ani cejch zatracení. * Místo řepky a bolševníku vysázíme konopí. Zelená pro sady a lesy a modrá pro rybníky. * Smysluplná podpora občanských spolků napříč krajem. Kultura, sport a zájmová sdružení. * Veřejné peníze, z důvodu efektivní kontroly jejich použití, poskytovat pouze subjektům vedoucích transparentní účetnictví.

Toužíme po demokracii nové úrovně, chceme uživatelsky přívětivý Karlovarský kraj s dostatkem slušně placené práce, místo kde ve všech sférách života bude dána šance aktivním a zároveň bude nablízku pomoc potřebným. Uvědomujeme si, že je to práce na mnoho let, ale když nevykročíme, tak se nikdy nic nezmění.

Možnost volit není samozřejmost a zbytečnost, je to prvotní vklad do dnů příštích a Pirátská strana je dobrá volba, kterou Vám nejen v roce 2016 přeje lídr karlovarských Pirátů

Ing. Josef Janů

Krajské sdružení Karlovarský kraj

Aktuální dění u Pirátů v KV kraji můžete sledovat na FB stránkách: https://www.facebook.com/pirati.karlovarsko aktivity Mariánskolázeňských Pirátů zde: https://www.facebook.com/PiratiML aktivity v Karlových Varech: https://www.facebook.com/PiratiKV/

Pro krajské volby 2016 se vytváří nový, uživatelsky přívětivější web o němž budeme v nejbližší době informovat :) Prozatím základní info: V Karlovarském kraji jdeme do voleb samozřejmě samostatně. Jak jinak upozornit na fakt, že Piráti hledají dobrá východiska bez omezujících pravo-levých a obarvených limitů. Lídrem kandidátky byl zvolen Pepík Janů z Varů z druhého místa podporován starostou Mariánek Petrem Trešňákem „Nějak nám to tu postsoudruzi rozvrtali a tak je nejdříve třeba inženýrů, aby to trochu poskládali do kupy“

Pirátský den v Karlových Varech 12. září 2012 se mimořádně vydařil

Karlovy Vary – 12.9.2012 – tisková zpráva karlovarského krajského sdružení České pirátské strany

Piráti děkují všem novinářům, příznivcům a občanům, kteří nám dnes vyjádřili svou podporu účastí na Pirátském dnu v rámci konaném dne 12.9.2012, v rámci kampaně pro nadcházející krajské volby v Karlových Varech.

Piráti vyplouvají plnou parou vpřed do bitvy o zastupitelstvo Karlovarského kraje

Karlovy Vary – 6.9.2012 – tisková zpráva karlovarského krajského sdružení České pirátské strany

Dne 12. září od 11 hodin se v Karlových Varech koná tisková konference, na kterou naváže odpolední veřejný happening v centru Karlových Varů a další akce. Karlovarské Piráty přijede podpořit celorepublikové velení Pirátů včetně člena celorepublikového předsednictva Mikuláše Ferjenčíka. Svou účast potvrdili také zástupci pirátů ze sousedního Německa Emanuel Kotzian, předseda Pirátské strany v Norimberku a Wastl Steinhäußer, předseda Pirátské strany v Hof/Wunsiedel.

Volební škuner vyplouvá pod velením kapitána Josefa Úlehly, který je současně lídrem kandidátky pro nadcházející krajské volby. „Jedním z hlavních cílů České pirátské strany je dosažení systémových změn v oblasti správy věcí veřejných a to na všech úrovních.“ říká Josef Úlehla a dodává: „Proto je také náš program pro krajské volby 2012 zaměřen především na prosazování transparentního financování a transparentního rozhodování, i na široké zpřístupňování informací občanům. Pokud nedokážeme nekalému jednání přímo zabránit, rozhodně se zasadíme o to, aby jej nebylo možné zamést pod koberec. Tento přístup směřuje do budoucna k většímu podílu přímého vlivu občanů na řešení klíčových problémů v našem regionu.“

Program a místa konání pirátských akcí dne 12. září 2012 v Karlových Varech

• Tisková konference se koná od 11:00 hod. v Čajovně u Davida (adresa: Krále Jiřího 977/35, 360 01 Karlovy Vary; konference je přístupná veřejnosti).
  • Po skončení konference možnost rozhovorů s význačnými Piráty.
  • Pirátský stánek bude stát od 15:00 do 18:00 hod. u Tržnice, na křižovatce ulic Varšavské a Zeyerovy, doprovodné akce.

Piráti zvou všechny občany. Na místě budou k dispozici informační a propagační materiály i rady a doporučení pro všechny dobrovolníky, kdo jsou ochotni podpořit naši volební kampaň.

Důležité odkazy a zdroje informací:

Kontakty a spojení: Česká pirátská strana - Krajské sdružení Karlovy Vary:

• Josef Úlehla, lídr pirátské kandidátky v kraji, josef.ulehla@pirati.cz, mobil 733618959
  • Petr Třešňák, předseda kraje, petr.tresnak@pirati.cz, mobil 606675294
  • Kontaktní pirátka pro média – kampaň Karlovy Vary:
  • Ing. Ivana Šabatová, media-kv@pirati.cz, mobil: 607767251

Karlovarští piráti naloděni na předvolební škuner

Karlovy Vary, 2.9.

Karlovarští piráti a příznivci se v neděli sešli v hojném počtu v Loděnici pod Chebským mostem a nalodili se na pirátský krajský předvolební škuner. Odsouhlasili volební program, rozdělili si úkoly v rámci předvolební kampaně, obsadili můstek škuneru a začali přípravu na tiskovou konferenci, která se bude konat 12.9. od 11:00.

© Piráti, 2017. Všechna práva vyhlazena. Sdílejte a nechte ostatní sdílet za stejných podmínek. Podmínky použití.