• Tobias Esner má oprávnění mazat

zatím není vyhlášeno

Tiskové zprávy a stanoviska

Piráti podporují Lumíra Kantora do senátu

Dovolujeme si doporučit našim voličům, aby šli volit i v druhém kole senátních voleb na Olomoucku a podpořili Lumíra Kantora. V pondělí jsme se s ním sešli a přesvědčil nás, že je vhodným nezávislým kandidátem, který umí naslouchat našim liberálním názorům a mnohé bude prosazovat i v senátu.
Přihlásil se také k zásadám demokratického minima.

Jsme přesvědčeni, že je daleko lepším kandidátem, než jeho soupeř - kandidát ANO a poslanec Brázdil.

Zvažte tedy, prosím, volbu Lumíra Kantora v druhém kole senátních voleb i Vy. Děkujeme.

Kontakt:

Související

Proběhnuvší setkání je pochopitelně zaznamenáno i v našem registru lobbistických kontaktů zde.

Přihlášení se k demokratickému minimu podepsané Lumírem Kantorem.

Olomoučtí piráti se zúčastnili demonstrace za svobodný Internet

I členové olomouckého krajského sdružení přijeli do Prahy podpořit demonstraci za svobodný internet - V sobotu 20. 2. zorganizovala Česká pirátská strana demonstraci za svobodný internet, kterou přijeli do Prahy podpořit i zástupci z Olomouckého kraje.

cesta vlakem na demonstraci V sobotu 20. 2. zorganizovala Česká pirátská strana demonstraci za svobodný internet. Zástupci z Olomouckého kraje neseděli doma, ale sbalili vlajky a vyrazili tento důležitý protest proti omezování svobody vyjadřování a slova podpořit. Výpravu zorganizoval Jakub Nepejchal, vedoucí krajského personálního odboru.

Jak olomoučtí Piráti navštívili demonstraci Dělnické mládeže

Česká pirátská strana dne 31.10. 2015 zorganizovala v Olomouci shromáždění v reakci na nahlášenou demonstraci Dělnické mládeže (pohrobka soudem zrušené Dělnické strany pro propagaci nacismu) „proti imigraci a za vystoupení z EU“. Důvodem pro naše shromáždění byla snaha ukázat, že ve společnosti je i mírnější názor, kterému lidskost není cizí, který trvá na dodržování Lidských práv a Ženevské úmluvy. Původně recesistická událost byla sdílená prostřednictvím sociálních sítí a přivedla do olomouckých ulic několik desítek lidí, kteří chtěli vyjádřit nesouhlas s veřejnou exhibicí neonacistů spojenou s šířením strachu z imigrantů. Jakkoliv respektujeme právo kohokoliv (ano, dokonce i Tomáše Vandase) hlásat téměř cokoliv, trváme na svém právu vyjádřit nesouhlas a odpor proti čemukoliv (obzvlášť proti Vandasovi).

Naší zbraní je humor a nadsázka, a tak jsme přišli s „podpůrnými“ transparenty, které byly hezky v souladu s hesly Dělníků, např.:

Chci oplotit!

Stop pohybu osob!

Ymigranti výčka nedáme!

Arabské číslice v ČR nechceme!

Braň svou vepřovou kulturu!

Oploťte mne!

Nepracují a berou nám práci!

…apod.

Další transparenty pak přinesli podporovatelé z jiných uskupení. Příznivci Dělnické strany mnoho smyslu pro humor asi nemají a ihned po našem příchodu se začali chovat agresivně a vyhrožovali nám. Policie byla však připravená a obě skupiny od sebe oddělila. Ostatně, my jsme vždy pokyny policie uposlechli. O to víc nás překvapil následný policejní zásah.

Působnost

Místní sdružení Olomouc působí na území Statutárního město Olomouc a okolních obcí Samotišky, Bystrovany, Křelov - Břuchotín, Bukovany a Hněvotín.

Na olomoucké radnici působíme pod hlavičkou Občané pro Olomouc.

Předsednictvo

Předseda: Miloš Zmeškal