• Tobias Esner má oprávnění mazat

Příští setkání MS Olomouc

zatím není vyhlášeno

Tiskové zprávy a stanoviska

Olomoučtí piráti se zúčastnili demonstrace za svobodný Internet

I členové olomouckého krajského sdružení přijeli do Prahy podpořit demonstraci za svobodný internet - V sobotu 20. 2. zorganizovala Česká pirátská strana demonstraci za svobodný internet, kterou přijeli do Prahy podpořit i zástupci z Olomouckého kraje.

cesta vlakem na demonstraci V sobotu 20. 2. zorganizovala Česká pirátská strana demonstraci za svobodný internet. Zástupci z Olomouckého kraje neseděli doma, ale sbalili vlajky a vyrazili tento důležitý protest proti omezování svobody vyjadřování a slova podpořit. Výpravu zorganizoval Jakub Nepejchal, vedoucí krajského personálního odboru.

Jak olomoučtí Piráti navštívili demonstraci Dělnické mládeže

Česká pirátská strana dne 31.10. 2015 zorganizovala v Olomouci shromáždění v reakci na nahlášenou demonstraci Dělnické mládeže (pohrobka soudem zrušené Dělnické strany pro propagaci nacismu) „proti imigraci a za vystoupení z EU“. Důvodem pro naše shromáždění byla snaha ukázat, že ve společnosti je i mírnější názor, kterému lidskost není cizí, který trvá na dodržování Lidských práv a Ženevské úmluvy. Původně recesistická událost byla sdílená prostřednictvím sociálních sítí a přivedla do olomouckých ulic několik desítek lidí, kteří chtěli vyjádřit nesouhlas s veřejnou exhibicí neonacistů spojenou s šířením strachu z imigrantů. Jakkoliv respektujeme právo kohokoliv (ano, dokonce i Tomáše Vandase) hlásat téměř cokoliv, trváme na svém právu vyjádřit nesouhlas a odpor proti čemukoliv (obzvlášť proti Vandasovi).

Naší zbraní je humor a nadsázka, a tak jsme přišli s „podpůrnými“ transparenty, které byly hezky v souladu s hesly Dělníků, např.:

Chci oplotit!

Stop pohybu osob!

Ymigranti výčka nedáme!

Arabské číslice v ČR nechceme!

Braň svou vepřovou kulturu!

Oploťte mne!

Nepracují a berou nám práci!

…apod.

Další transparenty pak přinesli podporovatelé z jiných uskupení. Příznivci Dělnické strany mnoho smyslu pro humor asi nemají a ihned po našem příchodu se začali chovat agresivně a vyhrožovali nám. Policie byla však připravená a obě skupiny od sebe oddělila. Ostatně, my jsme vždy pokyny policie uposlechli. O to víc nás překvapil následný policejní zásah.

Stanovisko ke kauze olomouckého klientelismu

Piráti podporují vyšetření klientelismu v Olomouckém kraji a vyzývají hejtmana Rozbořila k rezignaci.

Když si policie přijela pro Ivana „íčka“ Langera, zbystřili jsme. Nyní postupně vyplouvají informace na povrch a zdá se, že jsme svědky rozplétání pavučiny klientelistických vazeb politiků, vysoce postavených policistů a podnikatelů v Olomouckém kraji, která již nějakou dobu znemožňovala řádné prošetření několika místních kauz. Obviněni jsou, kromě hejtmana Rozbořila, i náměstek ředitele krajské policie Karel Kadlec, šéf hospodářské kriminálky Radek Petrůj a vlivný olomoucký podnikatel Ivan Kyselý. Tito jsou již ve vazbě, Jiří Rozbořil je stíhán na svobodě a stále setrvává ve funkci hejtmana.

Brodek Brodek u Př. Brodek u Přerova INDECT KSOLK Kokory MS Olomouc MS Pirátská Tvrz MS Pirátská tvrz MS Prostějov MS Přerov Majetín Martin Šmída OSA Občané pro Olomouc Olomouc PRO-REGION Piráti Prostějov Přerov Svobodná kultura Tovačov VyOsení Vyosení Změna Změna pro Prostějov demonstrace dělba moci kampaň komunální volby krajské fórum krajské předsednictvo krajské sdružení krajské volby místní předsednictvo místní sdružení odbory petice pozvánka pro-region předsednictvo přímá demokracie svobodná kultura volby založení zasedání úklid Šmída Šumperk školení

Působnost

Místní sdružení Olomouc působí na území Statutárního město Olomouc a okolních obcí Samotišky, Bystrovany, Křelov - Břuchotín, Bukovany a Hněvotín.

Na olomoucké radnici působíme pod hlavičkou Občané pro Olomouc.

Předsednictvo

Předseda: Miloš Zmeškal