• Tobias Esner má oprávnění mazat

Místní sdružení Pirátská tvrz

Piráti + Změna + ProRegion --> Kraj nové generace

Krajské volby 2016: Piráti v Olomouckém kraji podepsali koaliční smlouvu s hnutím Změna a Pro-region

V neděli 12. června 2016 vznikla v Olomouckém kraji nová koalice, která se bude ucházet o přízeň voličů v krajských volbách 2016. Krátce po 15. hodině byla v Majetíně oficiálně oficiálně podepsána koaliční smlouva mezi Krajským sdružením Pirátů v Olomouckém kraji a hnutími Změna a ProRegion.

Ačkoliv jsou Piráti v Olomouckém kraji dostatečně programově i personálně silní, aby mohli kandidovat samostatně, rozhodli se tímto partnerstvím podpořit menší regionální politické subjekty. Věří, že Změna i Pro-region si zaslouží zúčastnit se politického klání v těchto volbách. Pro spolupráci je rozhodující shoda na programových tématech. V případě Olomouckého kraje to jsou především transparentnost a s ní spojený boj proti korupci a klientelismu, modernizace státní správy a liberální přístup ke krajským tématům. ( https://www.pirati.cz/volby/2016/program )

„Možná nemáme miliony na kampaň a nevlastníme média, ale máme ideály a odhodlání pomoct našemu kraji. Zejména to spojuje Piráty, nestraníky a další zástupce z regionálních subjektů.“ Říká Martin Šmída, lídr kandidátky a místopředseda Pirátů. „Společně prosazujeme kvalitní, protikorupční a moderní program pro náš kraj. Je mi velkou ctí vést tuto koalici do voleb a vynasnažím se, abychom s pomocí dobrovolníků udělali férovou a levnou kampaň a následně dostali šanci zastupovat naše voliče.“ řekl přítomným Martin Šmída, lídr kandidátky.

„Těším se na spolupráci s Piráty i šumperským ProRegionem, protože jsou nositeli otevřených myšlenek a skutečné změny v místech, kde působí.“ Říká Jan Horký z hnutí Změna. „Budu prosazovat, aby kraj obcím nepřekážel, ale naopak s nimi spolupracoval na jejich udržitelném rozvoji.“ doplnil architekt Jan Horký, další kandidát v pořadí.

Pirátská kandidátka je otevřena také dalším zájemcům bez politické příslušnosti či členům dalších regionálních uskupení, kteří jsou ochotni podpořit nyní program České pirátské strany a této koalice.

Slavnostního podpisu koaliční spolupráce „Piráti + Změna + ProRegion –> Kraj nové generace“ se zúčastnili čelní kandidáti:

• 1. Ing. et Ing. Martin Šmída
  • 2. Ing. Arch. Jan Horký
  • 3. Bc. Vojtěch Pikal

a další.

Kontakty: Ing. et Ing. Martin Šmída, martin.smida@pirati.cz, předseda Krajského sdružení Olomouckého kraje a místopředseda České pirátské strany, 721 661 311 Milan Fládr, milan.fladr@pirati.cz, 603 992 564

Novinky z Pirátské Tvrze

Piráti z Majetína a okolí ani na jaře nezaháleli.

Šmída: Chceme kraj nové generace

Rozhovor s předsedou Pirátů v Olomouckém kraji a lídrem do krajských voleb Martinem Šmídou.

Převzato z Pirátských listů: http://www.piratskelisty.cz/clanek-1482-smida-chceme-kraj-nove-generace

Piráti mají v průzkumech stále kolem čtyř procent. Půjdete tedy do krajských voleb sami nebo v koalici?

S předvolebními průzkumy je to složité. Výsledky jsou pochopitelně ovlivněny veřejným míněním, ale to je zase ovlivněno předvolebními průzkumy. Takže je to takový začarovaný kruh a jejich předpovědi beru s rezervou. Přesto jsme se už na podzim 2015 rozhodli, že se pokusíme o koaliční kandidátku menších a regionálních stran, aby se zvýšila šance, že se do krajského zastupitelstva tito noví lidé dostanou.

Místní sdružení Pirátská tvrz sdružuje Piráty z Majetína, Grygova, Brodku u Přerova, Krčmaně, Kokor, Rokytnice, Císařova a Citova.

Místní předsednictvo

hmac:5ea47c8d888dfd8082e2b9c8d381825a : regiony:olomoucko:piratska_tvrz:start