• Tobias Esner má oprávnění mazat

Místní sdružení Přerov

Přerov (německy Prerau) je okresní město v Olomouckém kraji, 21 km jihovýchodně od Olomouce v Hornomoravském úvalu na řece Bečvě, přibližně 200 m nad mořem a má rozlohu 58,48 km². Od 1. července 2006 je statutárním městem.

Město je důležitou dopravní křižovatkou. Přerov bylo také městem vojenským, sídlila zde 23. základna vrtulníkového letectva Edvarda Beneše. V budoucnu by mohl být Přerov křižovatkou Průplavu Dunaj-Odra-Labe a jedním z jeho hlavních přístavů (uvažuje se o studii k tomuto projektu). Část historického jádra města (Horní Město) je od roku 1992 městskou památkovou zónou. Někdejší podhradí se označuje jako Dolní město.
V komunálních volbách jsme kandidovali v koalici s názvem Společně Pro Přerov (SPP).

Místní sdružení Přerov sdružuje Piráty z Přerova a Dobrčic.

Olomoučtí piráti se zúčastnili demonstrace za svobodný Internet

I členové olomouckého krajského sdružení přijeli do Prahy podpořit demonstraci za svobodný internet - V sobotu 20. 2. zorganizovala Česká pirátská strana demonstraci za svobodný internet, kterou přijeli do Prahy podpořit i zástupci z Olomouckého kraje.

cesta vlakem na demonstraci V sobotu 20. 2. zorganizovala Česká pirátská strana demonstraci za svobodný internet. Zástupci z Olomouckého kraje neseděli doma, ale sbalili vlajky a vyrazili tento důležitý protest proti omezování svobody vyjadřování a slova podpořit. Výpravu zorganizoval Jakub Nepejchal, vedoucí krajského personálního odboru.

Piráti v Přerově už potřetí získali podporu v participativním rozpočtu

S projektem do participativního rozpočtování přišli přerovští Piráti začátkem roku 2014, kdy přihlásili záměr Likvidace černé skládky a přestavba na víceúčelový sportovní areál u Tovačova. Projekty participativního rozpočtování umožňují každému z Pirátů, navrhnout svůj vlastní projekt s veřejně prospěšným záměrem a ucházet se o hlasy ostatních členů strany. Ti mohou vybírat z celé řady pirátských projektů! Náš první záměr získal podporu 9 000 Kč a za tyto peníze se postupně podařilo vybudovat sjízdnou trať pro místní pitbikery. Za peníze z dalších dvou kol se daří

26.02.2016 17.02.2014

Podporujeme

Předseda Místního sdružení přerov je řešitelem Participativního projektu v prvním kole Rekultivace krajiny, přestavba na víceúčelový sportovní areál u Tovačova a navazujícím druhém koleLikvidace černé skládky, přestavba na víceúčelový sportovní areál, podpora místních sportovních komunit. Tomáš se bude ucházet o podporu i ve třetím kole Perticipativního rozpočtování. S řešitelem a dobrovolníkama múžete diskutovat ve skupině FB Project Pitbike park Tovačov (Sdorf).

Objekt (GPS 49.4350697°N, 17.2646672°E), na kterém projekt vzniká byl doposud černá skládka pro celé okolí po mnoho let. Skládka je o velikosti 1,5 hektaru plochy. Černá skládka se nachází těsně za hranicí značky obce Tovačov, při výjezdu na Prostějov, současně je za plochu odpovědná obec Tovačov, která objekt pronajímá (nájemní smlouva níže). V současnosti se na projektu usilovně pracuje. Máme v plánu tento prostor zrekultivovat a hlavně zamezit neustálému dovážení dalšího odpadu. Dále chceme vytvořit základní tréninkový okruh pro mladé jezdce. Tento úkol se již povedlo splnit a na trati díky podpoře 9000 z předchozího kola vznikla základní sjízdná trať a na trati už trénuje spousta místních obyvatel a rozšiřuje se místní komunita, která s eprojektu dobrovolně účastní. Dále chceme rozšířit možnosti využití toho budoucího sportovního, víceúčelového areálu. Další, dlouhodobější myšlenkou je rozšíření o okruh pro rc závodní modely, prvky pro cyklosport a pořádání veřejných akcí(závody apod.). Celý projekt má být neziskového charakteru přístupný všem občanům a sportovcům. Pokud by Pirátská strana podpořila tento projekt, pomohlo by to nejen životnímu prostředí v dané oblasti (na skládce jsou stovky tun odpadu všeho druhu), ale současně bychom podpořily sdružování mládeže za sportovními účely, rozvoji sportu, a společenských akcí v místní lokalitě. V tomto shledáváme veřejně prospěšný účel projektu. Budování místní sportovní komunity a zamezení rozšiřování černé skládky.

Místní předsednictvo

tomas_karlik.jpg