Krajské sdružení Olomoucký kraj

.
FB, fórum

Piráti + Změna + ProRegion --> Kraj nové generace

Krajské volby 2016: Piráti v Olomouckém kraji podepsali koaliční smlouvu s hnutím Změna a Pro-region

V neděli 12. června 2016 vznikla v Olomouckém kraji nová koalice, která se bude ucházet o přízeň voličů v krajských volbách 2016. Krátce po 15. hodině byla v Majetíně oficiálně oficiálně podepsána koaliční smlouva mezi Krajským sdružením Pirátů v Olomouckém kraji a hnutími Změna a ProRegion.

Ačkoliv jsou Piráti v Olomouckém kraji dostatečně programově i personálně silní, aby mohli kandidovat samostatně, rozhodli se tímto partnerstvím podpořit menší regionální politické subjekty. Věří, že Změna i Pro-region si zaslouží zúčastnit se politického klání v těchto volbách. Pro spolupráci je rozhodující shoda na programových tématech. V případě Olomouckého kraje to jsou především transparentnost a s ní spojený boj proti korupci a klientelismu, modernizace státní správy a liberální přístup ke krajským tématům. ( https://www.pirati.cz/volby/2016/program )

„Možná nemáme miliony na kampaň a nevlastníme média, ale máme ideály a odhodlání pomoct našemu kraji. Zejména to spojuje Piráty, nestraníky a další zástupce z regionálních subjektů.“ Říká Martin Šmída, lídr kandidátky a místopředseda Pirátů. „Společně prosazujeme kvalitní, protikorupční a moderní program pro náš kraj. Je mi velkou ctí vést tuto koalici do voleb a vynasnažím se, abychom s pomocí dobrovolníků udělali férovou a levnou kampaň a následně dostali šanci zastupovat naše voliče.“ řekl přítomným Martin Šmída, lídr kandidátky.

„Těším se na spolupráci s Piráty i šumperským ProRegionem, protože jsou nositeli otevřených myšlenek a skutečné změny v místech, kde působí.“ Říká Jan Horký z hnutí Změna. „Budu prosazovat, aby kraj obcím nepřekážel, ale naopak s nimi spolupracoval na jejich udržitelném rozvoji.“ doplnil architekt Jan Horký, další kandidát v pořadí.

Pirátská kandidátka je otevřena také dalším zájemcům bez politické příslušnosti či členům dalších regionálních uskupení, kteří jsou ochotni podpořit nyní program České pirátské strany a této koalice.

Slavnostního podpisu koaliční spolupráce „Piráti + Změna + ProRegion –> Kraj nové generace“ se zúčastnili čelní kandidáti:

1. Ing. et Ing. Martin Šmída
  2. Ing. Arch. Jan Horký
  3. Bc. Vojtěch Pikal

a další.

Kontakty: Ing. et Ing. Martin Šmída, martin.smida@pirati.cz, předseda Krajského sdružení Olomouckého kraje a místopředseda České pirátské strany, 721 661 311 Milan Fládr, milan.fladr@pirati.cz, 603 992 564

Novinky z Pirátské Tvrze

Piráti z Majetína a okolí ani na jaře nezaháleli.

Šmída: Chceme kraj nové generace

Rozhovor s předsedou Pirátů v Olomouckém kraji a lídrem do krajských voleb Martinem Šmídou.

Převzato z Pirátských listů: http://www.piratskelisty.cz/clanek-1482-smida-chceme-kraj-nove-generace

Piráti mají v průzkumech stále kolem čtyř procent. Půjdete tedy do krajských voleb sami nebo v koalici?

S předvolebními průzkumy je to složité. Výsledky jsou pochopitelně ovlivněny veřejným míněním, ale to je zase ovlivněno předvolebními průzkumy. Takže je to takový začarovaný kruh a jejich předpovědi beru s rezervou. Přesto jsme se už na podzim 2015 rozhodli, že se pokusíme o koaliční kandidátku menších a regionálních stran, aby se zvýšila šance, že se do krajského zastupitelstva tito noví lidé dostanou.

Olomoučtí piráti se zúčastnili demonstrace za svobodný Internet

I členové olomouckého krajského sdružení přijeli do Prahy podpořit demonstraci za svobodný internet - V sobotu 20. 2. zorganizovala Česká pirátská strana demonstraci za svobodný internet, kterou přijeli do Prahy podpořit i zástupci z Olomouckého kraje.

cesta vlakem na demonstraci V sobotu 20. 2. zorganizovala Česká pirátská strana demonstraci za svobodný internet. Zástupci z Olomouckého kraje neseděli doma, ale sbalili vlajky a vyrazili tento důležitý protest proti omezování svobody vyjadřování a slova podpořit. Výpravu zorganizoval Jakub Nepejchal, vedoucí krajského personálního odboru.

Pirátská Tvrz chystá další VyOsení

Poslední lednový den se sešli členové a příznivci místního sdružení Pirátská Tvrz. Shrnuli své aktivity z loňska, zastupitel v Majetíně Martin Šmída a člen rozvojové komise Tomáš Lacina prezentovali svou dosavadní práci, a předseda Pirátské Tvrze Radim Studený nastínil plány do budoucna. První větší letošní akcí bude jistě další ročník festivalu svobodné hudby - VyOsení, opět v Brodku u Přerova, ale tentokrát nikoli pod širým nebem, ale v klubové atmosféře U Anděla. festival se bude konat v sobotu 2. 4. od 18:00 a z potvrzených kapel prozradíme prozatím místní pankáče Session, přerovské metalisty Breaking the cycle a rockovou skupinu Třetí dáma. Vstup bude volný a v průběhu akce se bude možnost dát dobrovolný příspěvek na kapely. Vybrané peníze se rozdělí mezi kapely rovným dílem. Více informací a další vystupující se již brzy dozvíte na facebookovém profilu Pirátské tvrze zde: www.facebook.com/PiratskaTvrz