• Tobias Esner má oprávnění mazat

Místní Sdružení Tachovsko

BROUSÍME NA PARLAMENT

Už se pilně chystáme na volební kampaň do sněmovny na podzim 2017. Další informace v nejbližších dnech.

Česká pirátská strana má v roce 2017 poprvé reálnou šanci dostat první své zástupce do poslanecké sněmovny.

V České republice máme své zastupitele v opozici na pražském magistrátě i v městských částech.
Naši lidé jsou ve vedení města Brna. V Mariánských lázních máme pirátského starostu.
Piráti byli zvoleni do krajských zastupitelstev na Moravě, Královéhradecku a v Karlovarském kraji se podílejí na jeho vedení.
Otevíráme státní správu i na celostátní úrovni.
Spouštíme programy, kde občané mohou rozhodovat o využití peněz z jejich daní.
Nabízíme nejen možnost sledovat jednání politiků, ale aktivně zasahovat a uplatňovat prvky přímé demokracie tam, kde to je to právě díky Internetu možné.

Obsah

Založení

Členy strany bylo ustaveno místní sdružení pod názvem Místní sdružení České pirátské strany Tachovsko 12.12.2013. MS založili Jaroslav Hais, Karel Rada, Libor Špaček, Petr Bohuslav, Daniela Nová. Od té doby se MS rozrůstalo o nové členy a začínalo se zajímat o dění převážně ve Stříbře a stříbrsku. Teprve až přijatým členem Alešem Jaklem, jsme se začali více zaměřovat i na Tachov.

Před prvními KV (Komunální volby) jsme se na základě „veřejného průzkumu“ snažili prostřednictvím petice o uspořádání referenda nasbírat dostatek hlasů k regulaci výherních automatů a hazardu. Bohužel jsme nedokázali nasbírat dostatek hlasů k uspořádání referenda, nicméně to vzbudilo zájem veřejnosti. Ve stejné době se náš člen Libor Špaček rozhodl kandidovat na post Senátora za Tachovska a Chebska, kde bohužel neuspěl. Po našich prvních komunálních volbách ve Stříbře, kdy jsme sestavili vlastní kandidátku ze členů i ze sympatizantů, jsme dokázali získat jeden mandát. Tento mandát získal tehdejší předseda J. Hais. Na funkci byl nucen rezignovat z osobních důvodů a změny bydliště. Nyní je v zastupitelstvu za pirátskou stranu Mgr. Jiří Bohuslav, který není členem ČPS.

Do Krajského zastupitelstva se rozhodli kandidovat členi i z našeho MS. Z výsledků voleb jsme zjistili, že zájem o naše MS a ČPS stále vzrůstá a Tachovsko o nás má zájem.

Harmonogram akcí

Další setkání MS Tachovsko bude počátkem února 2017

Místní schůze

Začátek bude od 18:00, místo bude upřesněno (Tachov, nebo Stříbro).
Předběžný program zasedání:
1) Novinky o ČPS v Kraji a městech
2) Volba předsednictva
3) Přijímání nových členů
4) Novinky z chystané volební kampaně
4) Diskuze

Členové MS

Podpora sdružení

Činnost Pirátů v okrese

Místní dokumenty

© Piráti, 2017. Všechna práva vyhlazena. Sdílejte a nechte ostatní sdílet za stejných podmínek. Podmínky použití.