• Tobias Esner má oprávnění mazat

Místní Sdružení Tachovsko

Obsah

Založení

Členy strany bylo ustaveno místní sdružení pod názvem Místní sdružení České pirátské strany Tachovsko 12.12.2013. MS založili Jaroslav Hais, Karel Rada, Libor Špaček, Petr Bohuslav, Daniela Nová. Od té doby se MS rozrůstalo o nové členy a začínalo se zajímat o dění převážně ve Stříbře a stříbrsku. Teprve až přijatým členem Alešem Jaklem, jsme se začali více zaměřovat i na Tachov.

Před prvními KV (Komunální volby) jsme se na základě „veřejného průzkumu“ snažili prostřednictvím petice o uspořádání referenda nasbírat dostatek hlasů k regulaci výherních automatů a hazardu. Bohužel jsme nedokázali nasbírat dostatek hlasů k uspořádání referenda, nicméně to vzbudilo zájem veřejnosti. Ve stejné době se náš člen Libor Špaček rozhodl kandidovat na post Senátora za Tachovska a Chebska, kde bohužel neuspěl. Po našich prvních komunálních volbách ve Stříbře, kdy jsme sestavili vlastní kandidátku ze členů i ze sympatizantů, jsme dokázali získat jeden mandát. Tento mandát získal tehdejší předseda J. Hais. Na funkci byl nucen rezignovat z osobních důvodů a změny bydliště. Nyní je v zastupitelstvu za pirátskou stranu Mgr. Jiří Bohuslav, který není členem ČPS.

Do Krajského zastupitelstva se rozhodli kandidovat členi i z našeho MS. Z výsledků voleb jsme zjistili, že zájem o naše MS a ČPS stále vzrůstá a Tachovsko o nás má zájem.