• Tobias Esner má oprávnění mazat

Zápisy schůzí MS Tachovsko

Zápis ze schůzky místního sdružení Tachovsko ve Stříbře
Dne 19.12. 2017, 19:00-21:00
Přítomni: Petr Bohuslav, Aleš Jakl, Miluš Kotišová, Vendula Machová, Daniela Nová
Schůze je usnášeníschopná.
Zápis vyhotovila M. Kotišová

Program schůze:
1. Nová zájemkyně o členství - představení
2. Hlasování předsednictva o přijetí zájemkyně
3. Podání informace o dění ve Stříbře, ze zastupitelstva
4. Představení krajské koordinátorky
5. Úkoly na příští rok – rozpočet 2017, kandidátky, volební týmy pro okres
6. Volné

Ad 1) Sdružení se představila Vendula Machová, studovala sociální péči, husitskou teologickou fakultu, působila v Duze, je metodička v sociálních službách, v protidrogové prevenci, pracuje v Kotci; ráda píše, je administrativní typ, inspirována Mariánskými Lázněmi, má dvě děti (9,5 let), podala přihlášku; ještě jsou dva další zájemci, ale přijdou až na další schůzku

Ad 2) Pro přijetí hlasovali dva, jeden se zdržel hlasování (nepřítomen); předsedkyně pošle přihlášku dál. Zájemkyně byla instruována, že je třeba ještě zaplatit členský poplatek. Poté bude postoupena přihláška dál.

Ad 3) Jsou dvě hlavní zprávy:
KASÁRNA – Podařila se úžasná věc, stará nevýhodná smlouva s doložkou o nezveřejnění o využití zaniklých kasáren bude nakonec předčasně vypovězena a dojednána za výhodnějších podmínek znovu. Je to největší problém v hospodaření města. I když se bude platit penále za vypovězení, je to pořád nejlepší řešení. Toto byl volební program Pirátů ve volbách (Jarda Hais). Společnost WAYSTONE měla udělat revitalizaci a prodávat pozemky. Město a společnost založili sdružení, mají každý podíl a hospodaří s ním. Každý měsíc město platí za sdružení. Na posledním zastupitelstvu se hlasovalo 8 ku 7, že novou smlouvu nepodepíšou a že vyřeší tu starou. Pokud by se jen podepsala nová smlouva, už nepůjde napadnout smlouvu starou, nebude možnost nikoho trestně postihnout. (Smlouva stará asi 8-10 let. Bývalý starosta ji podepsal už bez mandátu.)

REFERENDUM O HERNÁCH: Pokus o referendum se nepodařil pro nedostatečný počet voličů. Radnice jeví malou snahu s hernami něco udělat. Ve vyhlášce například stojí, že herna může být nejblíže 4 metry od radnice. Přes 100 heren.

Ad 4) Představuje se nová koordinátorky dobrovolníků pro 2017 (volby do sněmovny, příprava na senátní a komunální volby 2018) Miluš Kotišová: bude dělat administrativu, starat se o PR (web, FB aj.), kontaktovat členskou základnu i příznivce, představila doplňkovou měnu Pirátské cuiony na podporu síťování, sdružování sil a dobíjení energie (na místě bylo vydáno 6 cuionů). Chce pomoct sestavit malé okresní volební štáby 5-7 lidí po celém kraji. Komunikovat úspěchy pirátů v komunálu a jinde. Kampaň před sněmovními volbami musí podpořit také z dlouhodobého pohledu činnost místních sdružení a aktivistů.

Ad 5)
Úkol pro Petra Bohuslava - předsednictvo v současné podobě rezignuje a obmění se, což je nyní možné po přijetí Venduly Machové; je třeba o tom zpravit členskou základnu a vyhlásit volby přes fórum. Úkol pro Aleše Jakla: svolat další schůzi počátkem února, navrhnout termíny. Úkol pro M. Kotišovou: založit anketu na výběr nejvhodnějšího termínu a obeslání účastníků k vyjádření Úkol pro M. Kotišovou – zjistit skutečný impakt rozdávání novin během kampaně (data má Lukáš Bartoň z minulých voleb) Úkol pro M. Kotišovou: zjistit možnost přidělení určitého rozpočtu – 5000 Kč – pro MS Tachovsko v rámci rozpočtu volební kampaně (nápad např. vytisknout letáky a pozvánky na náborové setkání) Úkol společný dlouhodobější: sesbírat argumentace pro voliče (úspěchy), připravit články do předvolebních novin Úkol pro M. Kotišovou: vyvěsit zápis na stránkách MS Tachovsko. Úkol pro A. Jakla: zkontrolovat zápis

Ad 6) VOLNÉ
Rozesílání volebních materiálů, novin – rozesílat možná jinou poštou, do domácností, na nádraží, do čekáren – vymakat distribuci! Pokud jde o dárkové předměty, nejpopulárnější jsou propisky, filtry, zapalovače, náramky. Komunál 2018 – MS uvažuje, že by zkusili kandidovat znovu, ale je třeba zapojit nové lidi. P. Bohuslav navrhuje uspořádat tematickou přednášku o EET. Daniela Nová by ráda v budoucnu uskutečnila projekt komunitní zahrady. MK se ptala, jakou formu podpory by zastupitelé v obcích potřebovali – právníci, asistenti.

© Piráti, 2017. Všechna práva vyhlazena. Sdílejte a nechte ostatní sdílet za stejných podmínek. Podmínky použití.