• @Volebni stab Praha má oprávnění nahrávat

na strance se usilovne pracuje

Výstavba bytových domů v Ruzyni pod tratí (Stochovská-Rakovnická)

Problémy:

Velká koalice to tlačí, kdysi dávno jako „sociální“ nebo „startovací“ byty, ve skutečnosti je to skladbou bytů standardní developerský projekt - včetně velkometrážních bytů 3+kk cca 90m^2. Záměr obce byty vystavět a poprodávat nejvíc smrdí. Obec má bytů tolik, že se jich zbavuje a flikuje prodejem schodkový rozpočet (viz jiný bod), na druhé straně ale chce stavět a prodávat další. Mám podezření, že se připravuje klasické „ztráty pokryje obec, zisky odejdou soukromým firmám“.

Výška budov je shodná s okolní zástavbou, ale s plochou střechou, tedy horní patro je plnohodnotné (právě s těmi velkými byty) na rozdíl od okolních půd pod sedlovými střechami.

Aby se dodržely hygienické limity hlučnosti od trati, je v projektu odrazná betonová zeď vysoká 9 metrů, tedy tak jak jsou vysoké ty domy. Značně neestetické.

Aktivní rezidenti z ulice se obávají nárůstu frekvence dopravy a opět úbytku parkování.

Klady: nevím o nich, možná „lepší“ využití obecního pozemku.