• @Volebni stab Praha má oprávnění nahrávat

Místní hromadná doprava na Břevnově

praha_b_c5_99evnov_poho_c5_99elec.jpg Po dokončení tunelu Blanka se automobilová doprava v ulicích Bělohorská, Patočkova a Radimova ještě daleko více zahustí, a to bude mít dopad i na MHD. Zatímco jiným částem Prahy 6 uleví alespoň prodloužení linky metra A, většina obyvatel Břevnova na to naopak doplatí. ROPID totiž plánuje ukončení autobusové linky 174 ze strany Motola na Vypichu, takže obyvatelé centrální části Břevnova na tom budou daleko hůř než teď. Plánované zahloubení ulice Patočkova pod zem, je bohužel z nedostatku finančních prostředků odsunuto na neurčito.

Existují i obavy z výrazného omezení tramvajové dopravy na Bílou Horu, kdy ROPID podle některých zdrojů plánuje ukončení většiny linek na Malovance. Tato informace ale není ověřená. Je třeba vše pečlivě sledovat a je třeba žádat po zastupitelích, aby ROPID změnil stanovisko na omezení MHD přes Břevnov a nenutil tak zdejší občany k neekologickému cestování auty.

Téma zpracovává Barbora Hrůzová