• Tobias Esner má oprávnění mazat

Praha 8

Městský obvod Praha 8 se spádovým centrem v Libni označený arabskou číslicí poprvé existoval v letech 1949–1960 jako jeden z 16 městských obvodů, podruhé byl v odlišném vymezení ustaven zákonem o územním členění státu s účinností od 1. července 1960 jako jeden z 10 městských obvodů. Od roku 1990 byl předefinován výčtem městských částí.

Městská část Praha 8 byla ustavena s účinností od 24. listopadu 1990 jako jedna z 56, později 57 samosprávných městských částí. Její území zahrnuje centrální část městského obvodu Praha 8 (bez území obcí připojených k Praze od roku 1968). Jako správní obvod Praha 8 je označeno celé území, pro které má úřad městské části Praha 8 některé přenesené působnosti státní správy; tento obvod je totožný s městským obvodem Praha 8, t. j. zahrnuje kromě městské části Praha 8 i další tři městské části v obvodě Praha 8.

Program pro Prahu 8

Na odkazu níže je zatím obecný program pro Prahu 8: Program

Kauzy na Praze 8

Další

Aktivní občanské sdružení na území Prahy 8

Pozn. Níže uvedené odkazy nejsou spojené s Pirátskou stranou, uvádíme je pouze pro informační účely pro zájemce o podrobnosti problematiky

Podmínky kandidatury

• Do zastupitelstva kraje může kandidovat občan starší 18 let, který má trvalý pobyt v obci daného kraje.
  • Kandidovat za Piráty mohou členové a příznivci.
  • Kandidát se přihlásí krajskému sdružení a přijde na představovací schůze a na schůze, kde proběhnou primární volby.
  • Kandidát musí souhlasit s demokratickým minimem a programem pro dané volby.
  • Kandidát si vytvoří profil na našem webu prostřednictvím jednoduchého průvodce.
  • Kandidát vyplní prohlášení kandidáta a předá ho příslušnému krajskému sdružení.

Prohlášení kandidáta

Náhled prohlášení kandidáta pro komunální volby společně s informacemi pro kandidáta

Další organizační informace ke komunálním volbám včetně harmonogramu jsou zde: Komunální volby

Postup registrace kandidáta

1. Oslovte potenciálního kandidáta. Obyčejně stačí požádat o podporu ve formě kandidatury. Není se čeho bát, zatím mě nikdo neodmítl, pokud neměl dobrý důvod nekandidovat.
  2. Pokud oslovený souhlasí s kandidaturou, vyplňte s ním Prohlášení kandidáta pro komunální volby.
  3. Kandidátovi přenechte spodní díl prohlášení, je dobré ho nasměrovat na http://praha8.pirati.cz, kde se může seznámit s programem.
  4. Kandidáta vyfoťte.
  5. Na fórum do vlákna Kandidáti na Praze 8 kandidáta představte (jméno, povolání, věk, představy o kandidatuře atd.). Pokud chce kandidát kandidovat na volitelném místě, měl by se ve vlákně představit osobně a tím se přihlásit do primárek.

Doporučuji nosit s sebou několik vytištěných prohlášení kandidáta, protože je to nutná podmínka kandidatury. Ostatní formality se dají dohnat později.

Kandidáti do čela kandidátky

Kandidáti, kteří by rádi byli na volitelné pozici na kandidátce (čelo kandidátky), by si měli proaktivně zařídit následující:

1. Zajisit si, že se jejich prohlášení kandidáta dostane včas (tedy do 5. 7.) na Administrativní odbor (ideálně k rukám Tobiase Esnera)
  2. Registrovat se na fórum jako příznivci zde.
  3. Založit si profil na wiki podle návodu zde.
  4. Představit se na fóru jako kandidát na přední pozici zde

Pokud budete potřebovat poradit, obraťe se koordinátora nebo jeho zástupce (viz. kontakty výše).

seznam kandidátů

Seznam kandidátů, po primárních volbách i kandidátní listina

koordinátor Pro Prahu 8

hmac:5ea47c8d888dfd8082e2b9c8d381825a : regiony:praha:praha8:start