• @Volebni stab Praha má oprávnění nahrávat

Krajské sdružení Pirátů Praha

Pro informace volbách do celopražského zastupitelstva klikněte na obrázek níže:

Programové cíleKandidátní listinaPovolební strategiePodporují nás

Pražský registr smluv – příklad špatné praxe

Smlouvy Primátor Hudeček se ve své soukromé předvolební kampani za městské peníze1) (mimo jiné) chlubí, že Praha zveřejňuje všechny smlouvy na internetu. V současné situaci, kdy poslanci „odložili“ projednávání zákona o smlouvách na internetu po volbách2) (kdy už nebudou muset hledět na kritiku), je vhodné pozastavit se nad tím, jak onen oslavovaný pražský registr funguje.

Praha mění systém parkování

Parkování v Praze

16. 9. 2014, Praha – V Praze dojde k rozšíření zón placeného stání. Radní schválili dvě zakázky za 900 milionů a přislíbili výstavbu nových modrých zón na Praze 5 a 6. Pražské modré zóny jsou přitom často kritizované z důvodu nedostačujících parkovacích kapacit pro návštěvníky. Díky dalšímu rozšíření parkovacích zón proto magistrát rozhodl, že celý systém pozmění a upraví. K nynější situaci se vyjádřil také lídr pražských Pirátů Mgr. Jakub Michálek.

Praha opakuje chyby s Opencard, prodlužuje penězovod pro IT firmy

Budova pražského magistrátu Zastupitelstvo Prahy 19. 6. 2014 schválilo veřejnou zakázku na podporu systému PROXIO (správa dokumentů, spisová služba, ekonomický systém) na dobu 4 let v hodnotě 88 milionů Kč. Stejně tak schválilo záměr na vypsání veřejné zakázky bez uveřejnění na podporu systému IS Ekonomika, skrze který Praha vede účetnictví, po dobu 2 let v hodnotě 136 milionů Kč.

Firma vyvíjela za peníze pražského magistrátu a prodávala po celé republice, potvrdil soud

Smlouvy

Člen Pirátů Mikuláš Ferjenčík vyhrál v pondělí soud nad společností Marbes. Té se nelíbilo, že zveřejnil článek, ve kterém poukázal na podivné platby za informační systém Proxio na pražském magistrátě. Na zaplacený systém neměla Praha autorská práva a firma Marbes ho dále prodávala po celé republice. Soud žalobu Marbesu smetl ze stolu a přikázal firmě nahradit náklady řízení.

Piráti v průzkumu překročili potřebnou hranici 5 %

Piráti v průzkumu překročili uzavírací klauzuli 5 % 30. 8. 2014, Praha - V průzkumu odhadujícím výsledky podzimních voleb do zastupitelstva hlavního města Prahy získali Piráti 6,6 % a překročili tak uzavírací klauzuli 5 %. Předvolební průzkum, který se zabýval volebním potenciálem i preferencemi, byl zveřejněn na serveru týden.cz

Přehled všech vydaných zpráv