• Tobias Esner má oprávnění mazat

Krajské sdružení Středočeský kraj

Návod na primárky & harmonogram primárek

Harmonogram primárek:

Kolo Rozprava (přihlašování kandidátů) Hlasování
1. kolo (lídr) Uzavření rozpravy 7. 2. ve 21:00 8. 2. 21:00 až 12. 2. 21:00
2. kolo 10. 2. 21:00 až 16. 2. 21:00 17. 2. 21:00 až 21. 2. 21:00
3. kolo 21. 2. 21:00 až 25. 2. 21:00 26. 2. 21:00 až 1. 3. 21:00
4. kolo 1. 3. 21:00 až 5. 3. 21:00 6. 3. 21:00 až 10. 3. 21:00
5. kolo 10. 3. 21:00 až 14. 3. 21:00 15. 3. 21:00 až 19. 3. 21:00

… a tak dále v případě potřeby
(Pokud bude kandidát zvolen již v prvním kole, otevře se následující rozprava o dva dny dříve, ale ukončení bude stejné jako v tabulce)

Postup:

Situace:

V našem bizarním kraji při minulých volbách propadlo skoro 30 % hlasů, což spolu s 5% klauzulí a počtem zastupitelů 65 znamená, že při případném úspěchu a zisku těsně nad 5 %, bude zvoleno 3-6 našich lidí (nejpravděpodobněji 4, pátý má ale také velkou šanci, šestý menší avšak nezanedbatelnou). Podle volebního řádu Pirátů se musí zvolit lídr, první sedmina (čili u nás druhá až desátá pozice) a zbytek zvlášť.

Shrnutí kol:

1) Zvolí se lídr.
2) Vyhlásí volba první sedminy a přihlásí se do ní jen lidé, kteří chtějí na volitelné pozice (druhé až čtvrté místo), tito budou zvoleni. Jelikož nebude první sedmina zcela zaplněna, vyhlásí se nové kolo.
3) Zopakuje se krok 2, a to kolikrát bude potřeba, dokud se nenavolí všichni do desáté pozice na kandidátce. V extrémním případě se v každém kole může přihlásit jen jediný člověk, který bude zvolen, a vyhlásí se prostě další kolo.
4) Zbytek kandidátky se může sestavit a schválit usnesením.

Jak postupovat:

Pro přihlášení se mezi kandidáty a hlasování (v případě členů) je potřeba se přihlásit na pirátském fóru. Kdo nemá ještě účet (příznivci), musí se nejdřív registrovat, tady je návod. Členové se na fórum přihlásí pod uživatelským jménem ve formátu „Jmeno.Prijmeni“. Příznivci se přihlásí pod uživatelským jménem, pod kterým se registrovali. Pokud jste zapomněli heslo, nechte si zaslat nové na e-mail, který jste vyplnili při registraci.
Jednotlivá kola volby (rozpravy i hlasování) se budou konat na středočeském krajském subfóru pod spisovou značkou „KF SčK číslo_kola/2016“. Upozornění na začátek rozpravy i hlasování vám také přijde soukromou zprávou. Během rozpravy je nutné se přihlásit jako kandidát (možno uvést krátkou kandidátskou řeč, v případě příznivců by bylo vhodné se i krátce představit). Toť vše :-)

Jednací řád našich primárek:

Krajské fórum krajského sdružení Středočeský kraj bude postupovat v souladu s VŘ a pro jednotlivá kola primárních voleb použije přiměřeně JdŘ (jednací řád celostátního fóra).

Pro volbu lídra a první sedminy kandidátní listiny platí:
1) Lhůta pro navrhování kandidátů a rozprava činí minimálně 4 dny od zahájení jednání.
2) Minimální počet kandidátů pro všechna kola je 1.
3) Doba na rozmyšlenou před rozhodujícím hlasováním činí 1 den.
4) Rozhodující hlasování proběhne dvoukolově na fóru a bude trvat 96 hodin (4 dny), doba se rovnoměrně rozloží mezi jednotlivá kola. V případě jediného kandidáta bude volba jednokolová.
Zbytek kandidátní listiny se zvolí přijetím usnesení (pořadí konsenzem).

Piráti v Mělníce.

Odstartovali jsme kampaň.

„Náš program je jasný a jednoduchý, zprůhlednit státní správu, většina informací neosobního charakteru musí být snadno dostupná na internetu. Jsme proti zavádění školného, naopak podporujeme zvýšení rozpočtu na vzdělávání, vědu a výzkum. Dále chceme snížení potřebného počtu podpisů pro místní referendum a zavedení institutu občanského veta a legalizace malopěstování konopí“

Celá kandidátka je zde

Celorepubliková mediální kampaň - Každá doba měla své Piráty - je popsaná ve zprávě na našem webu zde.

Jsme vlna, která má v sobě naději.

Středočeská Pirátská strana má jednu ze silných buněk na Nymbursku. Do předčasných voleb kandiduje z nymburského okresu pět kandidátů, jako dvojka místní pirátský předseda Martin Shánil ze Sadské. Středočeským lídrem Pirátů je Dominika Michailidu, výtvarnice z vesničky Krnsko v mladoboleslavském okrese.

Místní sdružení Nymburk bylo založeno

Ustavující schůze se konala v pátek 11.1.2013 v 18:00 v restauraci Husarka v Sadské. V souladu s předpisy a v konsensu zůčastněných proběhlo 1. formální setkání Pirátů v Sadské. Předsedou byl zvolen Martin Shánil, prvním místopředsedou Lucie Sejkorová a druhým místopředsedou Petra Němečková. Všichni ze Sadské.

Na schůzi se zůčastnili i další 3 registrovaní příznivci - již brzy se stanou členy místního sdružení. Další dva se z účasti omluvili. Členství nám již neoficiálně potvrdil i daší člen středočeského krajského sdružení Daniel Prim z Poděbrad.

Velice děkujeme za účast i dalším hostům, hlavně pak členům krajského předsednictva Václavu Málkovi a Dominice Michailidu, ale i Ivanovi Sirko a Josefovi Úlehlovi. Více informací o tom, jak se stát Pirátem, naleznete na webu www.pirati.cz.

Kontakt:
* Martin Shánil, martin.shanil@pirati.cz , 604666657