• @Celostatni forum má oprávnění upravovat
  • Tobias Esner má oprávnění mazat

Místní sdružení Děčín

Piráti v Děčíně

Místní sdružení České pirátské strany v Děčíně vzniklo v roce 2014. Založili ji děčínští členové České pirátské strany, kteří doposud nebyli místně organizováni. Předsedkyní je Barbora Přibylová Kočková (32 let), která se svým týmem postavila historicky první pirátskou kandidátku do komunálních voleb pro město Děčín (27 kandidátů).

Barbora Přibylová Kočková, předsedkyně MO Děčín

MS Děčín sdružuje členy z dalších měst a obcí v regionu (Varnsdorf). Děčínští Piráti během své krátké historie uskutečnili 3 hudební akce Vyosení, čímž si postupně získávají přízeň veřejnosti. Programově se zaměřují na hlavní problémy svého města, což jsou zejména chudoba způsobená vytunelováním lokální ekonomiky a s tím související vysoká nezaměstnanost, sociální napětí a odcházení obyvatel z města.

Město Děčín hostilo již tři pirátská Vyosení

Piráti Děčín chtějí situaci řešit systematickou veřejnou osvětou, zaměřenou na posilování lokální ekonomiky (viz. http://www.lokalni-ekonomika.cz), transparentní komunální politikou a participativním městským rozpočtem. Své programové body, kandidáty a vize představují na webu http://www.volby-decin.cz a na svém facebooku. Místní sdružení České pirátské strany v Děčíně rovněž postavilo svého kandidáta pro senátní volby 2014. Je jím občanský aktivista Martin Zíka (46 let), který chce na půdě Senátu České republiky podporovat pirátské myšlenky, což znamená hájit zájmy otevřené občanské společnosti před korporacemi, posilovat demokratické principy jako jsou svoboda přístupu k informacím a eliminace chaosu a nesmyslů v právním řádu. Podrobné informace o programu pirátského kandidáta pro volební obvod 33 (Děčínsko) najdete na www.martin-zika.cz.

Martin Zíka, pirátský kandidát do senátu za Děčínsko

Bez ohledu na výsledek voleb chce Místní organizace České pirátské strany v Děčíně postupně rozvíjet aktivní komunitu šikovných a inteligentních lidí, dostávat do ulic města svobodnou kulturu, působit osvětou na posílení principů lokální ekonomiky a ve spolupráci s partnery prezentovat příklady dobré praxe narušující občanskou apatii. Statutární město Děčín se svými padesáti tisíci obyvateli patří mezi nejkrásnější místa v České republice a rozhodně si nezaslouží osud sociálního gheta, ke kterému pomalu směřuje.

Piráti kandidují za Děčín a Děčínsko