Krajské sdružení Ústecký kraj

Piráti a Strana zelených podepsali koaliční smlouvu o společném postupu v krajských volbách v Ústeckém kraji

Loga Strany zelených a Pirátů

Vrcholné krajské orgány České pirátské strany a Strany zelených schválily koaliční smlouvu o společném postupu v krajských volbách v Ústeckém kraji. Tu podepsali zástupci obou stran 21. dubna na společné tiskové konferenci v Ústí nad Labem. Kandidátku nazvanou Piráti a Strana zelených povede podnikatel, zemědělec, ochránce přírody a člen Předsednictva Strany zelených Daniel Pitek. Dvojkou kandidátky pak je student a bojovník za transparentní samosprávu Lukáš Blažej nominovaný Piráty.

Piráti odmítají prolomení limitů

Velkolom Bílina

Ústecké krajské sdružení České pirátské strany zásadně odmítá prolomení těžebních limitů na dole Bílina, které jednomyslně schválila vláda. Piráti jsou toho názoru, že těžba se dlouhodobě ekonomicky nevyplatí. Rozšíření dolů a pálení uhlí v elektrárnách v oblasti Mostecké uhelné pánve se razantně projeví na dalším zhoršení ovzduší, zvýšení nemocnosti obyvatel, ztrátě biodiverzity a na klimatických změnách. Externí náklady na pokusy o vyvážení těchto neblahých projevů těžby budou narůstat na desítky miliard korun ročně.

Kde všude kandidují Piráti v Ústeckém kraji

V nedávných europarlamentních volbách získali Pirátu 4.8%, což je zajímavá startovní pozice do nadcházejících komunálních voleb, které se uskuteční 10. - 11. října 2014. Piráti se budou ucházet o přízeň voličů v 8 městech a obcích Ústeckého kraje a v jednom zdejším senátním obvodu.