• Tobias Esner má oprávnění mazat

Místní sdružení České pirátské strany Žatec - Kadaň

Audiovizuální demolice synagogy proběhne 17. června

Demolice synagogy

Už 17. června se v žatecké synagoze odehraje netradiční podívána. V rámci audiovizuální performance zde ve večerních hodinách vystoupí elektronické progresivní kapely PTAKZ a Frau Frankenstein und Spüllboys, prostor synagogy bude originálně nasvícen, a na místě se objeví také umělecké instalace. Piráti pokračují v podpoře nezávislé alternativní kultury, svobodné hudby a oživení kulturních památek.

Získali jsme ztracené záznamy letních jednání zastupitelstva. Videa v tomto článku.

Anonymous.

Podařilo se nám získat záznamy ze tří letních jednání žateckého zastupitelstva, které byly údajně nenávratně smazány z radničního YouTube profilu. Stalo se tak prý kvůli přechodu na nový hlasovací systém. Více o této kauze naleznete zde. Radnice uvedla, že neměla povinnost videozáznamy archivovat. Piráti proto vytvořili vlastní archiv, který se nyní podařilo zčásti zrekonstruovat. Videozáznamy zachycující tři nejvyhrocenější jednání zastupitelstva, do kterého hojně zasahovali zástupci veřejnosti i bývalého vedení Žatecké teplárenské, pochází z 8. června, 30. června a 19. srpna 2015. Podstatnou část záznamů tvoří rozsáhlé diskuse o Žatecké teplárenské, nechybí silná slova o porušení zákona ani údajné důkazy různých pochybení v realizaci projektu renovace kotlů. V současnosti, kdy celou kauzu údajně prošetřuje Policie ČR, se může jednat o vcelku zajímavý materiál ke studiu.

Jako Piráti jsme toho názoru, že je právem každého občana disponovat se všemi záznamy jednání veřejně zasedajících orgánů. Proto vám nyní nabízíme tyto znovu nalezené záznamy ke zhlédnutí.

Audit Teplárenské znovu neprošel; "Hra na mlžení a výmluvy pokračuje, karavana jede dál," říká Holodňák (Piráti)

Hlasování o provedení auditu v Žatecké teplárenské, třetí pokus

Ani napotřetí neprošlo hlasováním zastupitelstva, které supluje stále nefunkční radu, provedení auditu problematické zakázky ekologizace kotlů v Žatecké teplárenské. Kauzou se přitom zabývá Policie ČR. Audit blokují zástupci (ex)ČSSD, (ex)Svobodných a KSČM. Společně s nimi se proti auditu vyjádřil také „pravicový“ zastupitel Karas, člen představenstva této městské společnosti. Důvody, proč kdo pro audit nehlasoval, zaznívají z různých stran jiné; výsledek je ovšem stejný: psi štěkají a karavana jede dál. Naděje na nezávislý posudek situace v Žatecké teplárenské tak uvízly na bodu mrazu. Situace v Žatci podle předsedy žateckých Pirátů Radka Holodňáka nabírá rozměrů díla z žánru absurdní komedie. Ve městě prý není vůle se dohodnout. Jeho názory přinášíme v rozhovoru týkající se kauzy Žatecká teplárenská i společenského marasmu ve městě a ČR.