Krajské sdružení Zlínský kraj

RESTARTOVACÍ SCHŮZE ZLÍNSKÝCH PIRÁTŮ PROBĚHNE V PRVNÍ POLOVINĚ LEDNA

Novoroční plavba zlínských Pirátů odstartuje krajskou schůzí 11. ledna 2017 v baru Nový svět (Dlouhá 4310, Zlín). Zváni jsou všichni členi a příznivci strany, kteří mají chuť se na naší cestě podílet.

Uzavřeme proběhlý rok 2016 a vrhneme se do příprav roku aktuálního. Piráti se letos rozhodli jít k volbám do Poslanecké sněmovny samostatně a čeká nás spousta práce, pro kterou byla do podpalubí přizvána nová krajská koordinátorka. Ta se nám na začátku schůze představí, popovídáme si o jejím působení a o tom, jak bude vypadat společná práce pro kraj. Následně probereme blížící se akce a projekty včetně plánu příprav na volby, sestavování kandidátky a možností nabírání dobrovolníků.

Působení Pirátů ve Zlíně je třeba oživit. Zlín si zaslouží vybudování pevné pirátské základny, ze které bude těžit celý kraj. Letos máme šanci udělat velký krok na cestě ke svobodnému a moderně řízenému státu, který si zakládá na aktivitě a zodpovědnosti svých občanů. A touto schůzi to všechno začne.

Těšíme se na Vás!

UDÁLOST NA FACEBOOKU!

Koordinátorka pro Zlínský kraj: Eliška Holšánová

tel.:+420 770 113 648

e-mail: eliska.holsanova@pirati.cz

Úřady musí neoprávněně odmítaným žadatelům o informace vyplácet odškodné

Luděk Maděra, dlouholetý bojovník za svobodný přístup k informacím a kandidát Pirátů ve sněmovních i senátních volbách, uspěl v průlomovém soudním sporu. Poté co mu Zlínský kraj 15x nezákonně odmítl poskytnout požadované informace a ministerstvo vnitra rozhodnutí krajského úřadu 15x zrušilo, rozhodl se vystoupit z tohoto nekonečného úředního kolečka a obrátil se na soud. Okresní soud ve Zlíně mu rozsudkem z 21. dubna 2015 přiznal právo na zadostiučinění ve výši 40 tisíc korun.

Vyjádření Luďka Maděry k informacím o umístěná Magistrátu města Zlína na 4. místě ankety Otevřeno x Zavřeno

Během dnešního dne jste mohli na webu wwww.zlin.cz zaznamenat zveřejnění videa, které informuje občany o úspěchu Zlína v anketě Otevřeno x Zavřeno a to především díky zřízení nové sekce webu Otevřená radnice včetně rozklikávacího rozpočtu. Nicméně podrobnosti o pravidlech a podobě hlasování v této anketě už dále neuvádí.

Pirátská úterý s kandidátem do Senátu

Česká pirátská strana vyslala do volebního klání o post senátora za volební obvod č. 78 – Zlín Ing. Luďka Maděru, který již více jak 15 let bojuje za práva občanů na informace. “ Jen skutečně svobodný přístup k informacím je základem pro funkční kontrolu veřejných institucí ze strany občanů, proto se chci zasadit o změnu přístupu úřadů k poskytování informací“, vysvětlil Maděra.

Krajské předsednictvo

Podpora sdružení

Krajské dokumenty

Místní sdružení

Koordinátorka pro Zlínský kraj: Eliška Holšánová

tel.:+420 770 113 648

e-mail: eliska.holsanova@pirati.cz

© Piráti, 2017. Všechna práva vyhlazena. Sdílejte a nechte ostatní sdílet za stejných podmínek. Podmínky použití.