SLOVENSKÁ PIRÁTSKA STRANA bude realitou!

Reforma patentového systému, Transparentnosť, Občianske práva sú len malou časťou programu Pirátskych strán po celom svete. V Európskej Únii pôsobí na medzinárodnej úrovni pod značkou European Pirates. Cieľom Pirátskeho hnutia je prispôsobením formálnej, aj obsahovej stránky politiky neustále sa zrýchľujúcemu technologickému pokroku zvýšiť úroveň demokracie, ktorá je pre nás principiálnou záležitosťou. Program európskych pirátskych strán má základ v Manifeste PP-EU. Na Slovensku žiaľ momentálne Pirátska strana chýba, ale to by sa malo zmeniť. Niekoľko aktivít v tomto smere už prebehlo (linky), žiaľ bez úspechu. Keďže je Pirátske hnutie zo svojej podstaty hnutím medzinárodným, rozhodli sa nám pomôcť naši najbližší susedia, u ktorých patrí Pirátska strana k tým úspešnejším v Európe. Je čas konečne využiť príležitosť, a začať meniť veci v našej krajine k lepšiemu. Prvým krokom na ceste za zmenou je vytvorenie Slovenskej Pirátskej strany, ktorá je k tomu ideálnym prostriedkom.

V tejto chvíli to znamená niekoľko úloh:

Vytvoriť členskú základňu: Pirátom v politickom zmysle je človek, ktorý chápe, že technológie menia našu spoločnosť, a verí, že politika by na tieto zmeny mala reagovať. Nie je pravičiarom či ľavičiarom, lebo si uvedomuje, že tieto pojmy možno mali zmysel v minulom storočí. Je konzervatívcom v základných hodnotách ľudského života, ale je liberálom v prispôsobovaní sa zmenám dynamického sveta. Si budúci člen SPS? Ak myslíš že áno, napíš svoj mail, a prípadný komentár v čom sa vyznáš a ako (od tvorby programu po reprezentáciu na zastupiteľstvách) sa chceš angažovať. Hneď ako to bude možné, dáme ti vedieť a môžeš sa zapojiť do prípravných akcií. Piráti majú čo povedať čestným politikom ako na Európskej a Slovenskej, tak aj na lokálnej úrovni.

Získať priaznivcov: Strana síce potrebuje politikov, ale rovnako dôležité je mať základňu ľudí, ktorí jej pomáhajú so všetkým od marketingu, po logistiku. Pirátsky priaznivec chápe slobodu vyjadrovania a zároveň ochranu vlastného súkromia za nesmierne dôležitú. Je aktivistom, umelcom, kreatívcom, lekárom, vynálezcom, vedcom, kritikom ale aj človekom, čo si chce stiahnuť seriál z Ulož.to bez toho, aby sa bál porušovania zákonov. Človek, ktorý nechce byť šikanovaný za to, že sa v čomkoľvek líši. A ak to niesi ty, možno je to nejaký tvoj známy. Za opýtanie nič nedáš. Páčia sa ti pirátske myšlienky, ale ešte nevieš či by si mal chuť a možnosť sa aktívne zapojiť do fungovania politickej strany? Ak áno, napíš svoju adresu, budeme ťa informovať o dianí. V prípade, že by si mohol/mohla nejakým spôsobom prispieť ku zberu podpisov (zberné miesto, nejaká vhodná akcia a pod.) zaškrtni toto políčko.

Zozbierať podpisy: Na Slovensku je na založenie strany potrebné zohnať 10 000 podpisov. Náš cieľ je 12 000, lebo chceme mať istotu, aby nedošlo kôli strateným dušiam ku zmárneniu celej snahy. To je veľká výzva, ale s pomocou ľudí, ktorí by chceli mať konečne relevantnú alternatívu k súčasným politickým stranám sa to určite podarí. Ak aj neuznávaš Pirátske hodnoty, ale veríš v pluralitu, podpor vznik skutočne transparentnej politickej strany tým, že vo svojom okolí pozbieraš podpisy.

Hárok: link Odkaz na stránku s podpismi odoslať na adresu: SK CZ

Momentálne jediné náklady spojené s touto kampaňou sú určené na odmeny pre aktívnych zberačov a financujú sa z voľných peňazí na transparentnom účte občianskeho združenia Slovenská Pirátska strana a čiastočne z fondu, ktorý pre nás vyčlenila Česká Pirátska strana. Samozrejme časom budeme potrebovať ďašie peniaze, za registráciu samotnú sa platí 663,50 eur (načo uľahčovať demokratické úsilie, že áno). Piráti však všetko riešia efektívne a transparentne, preto sa nemusíte báť, že by peniaze boli míňané na sprostosti. Pre zaujímavosť si môžete pozrieť výpočet ceny za jeden hlas pri posledných parlamentných voľbách v Českej Republike (link). Naše transparentné účty:

Transparentnosť myslíme vážne, preto tu je odkaz na všetky diskusie súvisiace so SPS, ktoré prebiehajú na fóre Českej Pirátskej strany: linky

Zaujímajú ťa Pirátske strany viac? Chceš si overiť, že napriek satirickému názvu to myslíme vážne? Chceš vedieť (bla bla - linky)

Strana nie je cieľ - cieľ je lepšie Slovensko - strana je len prostriedok.

bla bla