Zákony

Sdílíme s Vámi přehled zákonodárné činnosti Pirátů. Tvoříme vlastní legislativní návrhy a pozměňovacími návrhy dáváme smysl i legislativě poslanců jiných stran. Jsme konstruktivní opozice a jako jediní vykazujeme svou práci naprosto otevřeně. .

Novela daňového řádu je transpozicí práva EU. Směrnice DAC 5 umožní v rámci mezinárodní spolupráce při správě daní přístup správce daně k vybraným údajům pro účely boje proti praní špinavých peněz (informace o skutečném vlastnictví právnických osob, o držené účasti a vlastnictví svěřenských fondů a obdobných entit).

Generální finanční ředitelství si podle návrhu poslance Pirátů Jakuba Michálka může vyžádat data i pro účely tuzemské správy daní, má-li podezření na nesplnění daňové povinnosti přesahující částku 500 000 Kč. Díky tomu může stát výrazně snížit škody vznikající vyváděním zisků do zahraničních daňových rájů. Jejich výše dosahuje až 50 miliard Kč ročně.

Další zákony

Podrobnější rozbor našich dalších legislativních návrhů pro vás připravujeme.