• @Registrovani priznivci má oprávnění číst
  • @Republikove predsednictvo má oprávnění mazat
  • @Celostatni forum má oprávnění číst
  • @TZ má oprávnění mazat

Konzultace ke copyrightu byly prodlouženy až do pátého března

Plakát konzultace Pirátská strana již několik týdnů vyzývá občany a organizace k tomu, aby zasílali své názory k chystané reformě kopírovacího monopolu v Evropské unii. Evropská komise nyní prodloužila veřejné konzultace o podobě copyrightu v následujících letech z původního termínu pátého února až do pátého března. Využijte této přiležitosti podílet se svým názorem na tvorbě legislativy na evropské úrovni.

Pirátská strana už dříve publikovala podrobný návod, jak připomínky ke konzultaci vyplnit. Alternativní a interaktivní formulář naleznete též na webových stránkách iniciativy Pomozte s reformou autorského práva.

„Naším cílem není jen dosáhnout změny copyrightu, aby už jeho uplatňování neumožňovalo stíhání nevinných lidí, chceme zároveň i motivovat občany České republiky k tomu, aby se dle principů přímé demokracie, které Piráti prosazují, do formování evropského práva přímo zapojili. Vítáme rozhodnutí Evropské komise, která díky velkému zájmu prodloužila konzultace až do pátého března,“ říká Adam Skořepa, vedoucí mediálního odboru Pirátů.

Adam Skořepa, vedoucí mediálního odboru, adam.skorepa@pirati.cz