• @Registrovani priznivci má oprávnění číst
  • @Republikove predsednictvo má oprávnění mazat
  • @Celostatni forum má oprávnění číst
  • @TZ má oprávnění mazat

Okrskové volební komise: Přivydělejte si s Piráty

V letošním volebním roce se Piráti chystají na volební klání ve volbách do Evropského parlamentu. Dlouhodobě se na tyto důležité volby připravujeme, sledujeme vývoj ekonomických dat v ČR a v celé EU, sledujeme a připomínkujeme evropskou legislativu, která ovlivní životy každého z nás. Jsme znepokojeni mimo jiné i obrovskou nezaměstnaností a jejím vývojem, jsme si vědomi, jak těžce se spoluobčanům žije a shání práce.

Proto jsme se rozhodli využít svého práva vyplývajícího z volebních zákonů a nabídnout všem spoluobčanům možnost aktivně se podílet na organizaci voleb.

V ČR je bezmála 15.000 okrskových volebních komisí a do každé z nich může každý politický objekt, který kandiduje, delegovat jednoho zástupce. Za tuto prospěšnou práci stát vyplácí odměnu 1.300 Kč.

Na Internetu a v tisku jsme spustili kampaň, kde tuto možnost nabízíme, věříme, že využít zmíněného práva poskytnout přilepšení občanům je naší povinností.

Podmínky pro delegování jsou jednoduché. Volby proběhnou ve dnech 23. a 24. května 2014. Každý, komu první volební den bude alespoň 18 let a je občanem ČR, nebo jiného členského státu, má právo být delegován.

Pokud máte chuť dohlížet nad regulérním průběhem voleb, pošlete nám e-mail na okrsky@pirati.cz. Pak se vyzbrojte trpělivostí, včas všechny budeme průběžně informovat, v souladu s harmonogramem přípravy voleb.

Patrik Koranda, administrativní odbor, okrsky@pirati.cz