• @Odbor - zahranicni má oprávnění mazat
  • @Registrovani priznivci má oprávnění číst

Přeshraniční pomoc - volby 2013

Pomoc Německu

Poslali jsme 8 dobrovolníků, aby pomohli s kampaní v Norimberku.

Drážďany - akutní výlep 16.-17.9.2013

Shrnutí: 2 dobrovolníci (Zdeněk Štěpánek, Michal Ketner), autem, 2 dny, Česko⇒Německo.

Do Drážďan jsem jel já (Zdeněk Štěpánek) a Michal Ketner na pozvání německých pirátů. Domluva probíhala bez problémů a nejprve se nesla v tom duchu, že už téměř nemaj co dělat, že nemaj materiál, ale že děkují za nabídnutou pomoc. Náhle ale dostali stovky posterů z Berlína. V sobotu jsem přislíbil pomoc a v pondělí v 10:30 jsem byl i s Michalem Ketnerem v Drážďanech.

Německých Pirátů je sice více, ale chaos tam mají stejný jako u nás. Co přesně se bude dít vymyšleli až na místě. Mají v Drážďanech prakticky identickou kancelář jako v Berlíně, což je obrovsky užitečná záležitost. Přidelili nám jejich čelního kandidáta (Sebastian Harmel) a na kolech a na nákladní tříkolce jsme objížděli zejména staré město a věšeli postery. Používají ty lehké plastové, princip kampaně je stejný jako v Berlíně.

Pondělní činnost jsme ukončili příjezdem na mikrodemonstraci o čemsi… Prvotně nejistý couchsurfuing vyřešili na jedničku. Navečer přišli do pirátské kanceláře hned dva piráti s nabídkou ubytování a oba bydleli v těsné blízkosti oné kanceláře. Domluvili jsme se s jedním a přespání bylo perfektní. V úterý jsem pokračovali ve vyvěšování posterů a opravě některých poškozených. Na závěr nás Sebastian pozval na jídlo a odjeli jsme domů. Ještě předtím nám velmi poděkovali a přislíbili pomoct na naší kampani.

Berlín - účast na demonstraci

Jan Hrubý a Martin Shánil se účastnili demonstrace v Berlíně na podporu základního příjmu, bližší informace nemáme.

Pomoc Česku

Finanční dary

Norimberské sdružení poslalo 280 EUR (6 785 CZK) jako dar straně na kampaň.

PP3 - plackovačka z Drážďan

Z konference PP3 jsme si odvezli na týden (2.-8.9.) půjčenou plackovačku, díky které jsme vyrobili cca 700 malých placek v začátku kampaně (před CF 2013.1) o několik týdnů dříve, než zvládl centrální štáb vyrobit jakékoliv placky. Dovoz i navrácení zajistil Mikuláš Peksa. Náklady na materiál pokryl prodej členům na CF. Náklady na benzín na cestu zpět platil Mikuláš ze svého.

Praha

Jan Hrubý požádal neměcké kolegy o sololity a dostal je darem do Prahy na věšení plakátů. Bližší informace nemáme.

Emanuel Kotzian přijel a jeden den pomáhal v Praze.

Ústecký kraj

Tilo Schneider a Marion přijeli pomáhat do Ústí nad Labem na jeden den s plakátováním.

Do Krupky přijeli němečtí Piráti dvakrát.

Další kraje

Kraje, kde žadní němečtí dobrovolníci nepůsobili: MSK, PLK, OLK, PAK, LK

Ostatní krajská předsednictva nereagovala.