Pavel Šrámek

Pavel Šrámek (* 8. května 1991) je od roku 2016 členem Pirátské strany. Pavel pochází z Plzně a mimo 5 let, které strávil v Hradci Králové, ve svém rodném městě žije a podniká.

Studoval na Lékařské fakultě v Hradci Králové UK a zároveň na Fakultě vojenského lékařství Univerzity Obrany. Studium nedokončil, po pěti letech jej na obou školách ukončil. V průběhu studia medicíny se aktivně zapojoval do organizování studentských aktivit, zejména činnosti v mezinárodní asociaci mediků IFMSA. Nyní studuje na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni.

Snažil se cestovat a poznávat svět, protože ho fascinuje střet kultur a rád se učí o lidských zvycích z různých částí světa, k čemuž mu pomohla jeho výborná znalost anglického jazyka. Např. navštívil při výměnném pobytu Spojené státy, ale procestoval i Palestinu, Izrael a Jordánsko v době jedné Izraelsko-Palestinské války, která mu pomohla otevřít oči v problematice mezinárodních vztahů.

Zbožňuje svou nynější práci, i když je někdy náročná, protože při ní má příležitost poznávat nové lidi, přátelsky s nimi komunikovat a případně jim pomáhat v oblasti pojištění, hypoték a financí. Pracuje jako výhradní pojišťovací zprostředkovatel Allianz pojišťovny a.s. a realitní makléř pro společnost INES Reality s.r.o.

Členem Pirátů je od sprna 2016. V září 2017 před volbami do PSP začal být koordinátorem České pirátské strany v Plzeňském kraji a spolupracoval na volební kampani. Jako koordinátor skončil v lednu 2018, aby se věnoval politické činnosti.

Rád plave, jezdí na kole, lyžích a dovádí na snowboardu. Z dalších volnočasových aktivit Pavel nikdy nepohrdne zajímavou diskuzí na jakékoliv téma. :)