Tomáš Murňák

Tomáš Murňák (1980) je zastupitel Pirátů v Zastupitelstvu hl. m. Prahy, předsesa výboru pro územní plánování v Zastupitelstvu hl. m. Prahy a člen zastupitelstva městské části Praha 13. Vystudoval obchodní akademii, později pracoval v softwarovém oddělení nakladatelství odborné literatury, kde pracoval až do roku 2018. Žil krátkou dobu ve Velké Británii.

V roce 2010 kandidoval do zastupitelstva městské části Prahy 13, o čtyři roky později úspěšně, a to na společné kandidátní listině Pirátů a Zelených. V zastupitelstvu městské části se věnoval např. problematice boje za svobodný přístup k informacím na radnici, nebo prosazení rozklikávacího rozpočtu. Podařilo se mu zastavit neefektivní projekt kamerového systému a vrátit autorská práva k pořadům TV Praha 13 do vlastnictví Městské části.

V roce 2018 byl rovněž zvolen do Zastupitelstva hl. m. Prahy, na ustavujícím zasedání pražského zastupitelstva byl zvolen místopředsedou výboru pro územní rozvoj a územní plánování ZHMP.