Spravedlnost

Vítejte na stránce ústavně právního týmu Pirátů.

Co děláme?

Jak se můžete zapojit?

Nabízíme šanci právníkům sáhnout si nové zákony a něco se přitom naučit.

Pokud souhlasíte s Pirátským programem v oblasti spravedlnosti a chcete nám pomoci, ozvěte se prosím Lukáši Červinkovi na tel. 739 639 021 nebo na lukas.lev.cervinka@pirati.cz. Rádi vás pozveme na naše setkání. Kontaktní osbou pro oblast lidských práv je poslanec František Kopřiva (frantisek.kopriva@pirati.cz).

Fungování týmu

Ústavně právní tým se schází podle potřeby, obvykle před schůzemi ústavněprávního výboru PSP ČR, a to většinou v místnosti G-169 v pracovně Jakuba Michálka (vstup z Malostranského náměstí 7/19). Za přípravu agendy setkání zodpovídá Lukáš Červinka a zápis se zveřejňuje zde.

Členové týmu jsou:

• Jakub Michálek, poslanec zodpovědný za resort justice, místopředseda ústavně právního výboru, řeší kvalitu justice, jmenování soudců,
  • Mikuláš Ferjenčík, místopředseda ústavně právního výboru, člen finančního podvýboru, řeší financování justice, ochranu soukromí a základních práv, volební systém,
  • David Satke, advokát, garant volebního programu Pirátů v oblasti justice, věnuje se zejména připravovanému civilnímu kodexu,
  • Lukáš Lev Červinka, asistent poslance Jakuba Michálka, věnuje se ústavnímu právu a parlamentnímu procesu,
  • Jiří Valenta, asistent poslance Mikuláše Ferjenčíka,
  • Martin Archalous, legislativec poslaneckého klubu, zodpovídá za právní kvalitu námi předkládaných návrhů, pomáhá s pozměňovacími návrhy poslancům.

Tým funguje podle zásad týmové spolupráce. Nadřízeným týmem je republikové předsednictvo. Spolupracujeme s poslanci, kteří mají související gesci (např. František Kopřiva pro oblast lidských práv, Lukáš Kolářík pro oblast exekucí a insolvencí).