Lukáš Černohorský (/*1984) se narodil v Příbrami. Odkud se přestěhoval do Ostravy. Vystudoval střední průmyslovou školu elektrotechnickou, kterou ukončil v roce 2004. Po jejím skončení vystudoval Vysokou školu báňskou v oboru měřící a řídicí technika, který úspěšně ukončil v roce 2010. Pracoval jako IT Analytik, tester a jako Solution architekt. Od března 2023 pracuje jako náměstek na MMR.

Ve svém volném čase se věnuje společenskému tanci, kterému propadl před více než 15 lety. Dále rád poznává se svou přítelkyní nová místa ve svém kraji.

Mezi jeho další vášně patří elektronika a operační systémy. Rád používá Gentoo a FreeBSD.

V roce 2017 byl zvolen poslance za Moravskoslezský kraj. Pozici ve volbách v roce 2021 neobhájil. Od roku 2017 byl členem vyšetřovací komise pro kauzu OKD. Výsledky práce byly popsány na webu věnované pouze této kauze.

Při své práci poslance byl místopředsedou kontrolního výboru, jehož úkolem bylo hodnotit a vést kontrolované osoby k nápravám pochybení zjištěných při kontrolách Nejvyššího kontrolního úřadu.

Byl předkladatelem zákona pro rozšíření pravomocí NKÚ, který byl však po jeho nezvolení zamítnut Senátem.

Je členem Republikového výboru a předseda krajského sdružení Moravskoslezského.

Je členem rezortního týmu EZO, Zdravotnictví a Průmysl a obchod

Veřejná činnost:

Tiskový mluvčí a člen petičního výboru Petice za zachování tří ostravských historických budov, které tvoří celek zvaný Ostravica-Textilia

Odebírej náš
newsletter

Fake news tam nenajdeš, ale dozvíš se, co chystáme doopravdy!