Místní rozvoj

Vítejte na stránce týmu pro místní rozvoj.

Co děláme?

• Prosazujeme volební program v oblasti veřejné správy, místního rozvoje a její digitalizace,
  • projednáváme sněmovní tisky, které jsou přiřazeny výboru veřejné správy a regionálního rozvoje Poslanecké sněmovny,
  • pokrýváme oblasti státní správy, územní samosprávy, státního občanství a evidence obyvatel, transparentnosti veřejné správy, kontroly finančního hospodaření, boje proti korupci, územního rozvoje a urbanismu, regionální politiky, bydlení, rozvoje venkova, cestovního ruchu a turistiky, pohřebnictví, způsobu odměňování ve veřejné správě,
  • připravujeme k návrhům podklady a stanoviska pro poslanecký klub,
  • kontrolujeme práci ministerstva vnitra v obasti veřejné správy a ministerstva pro místní rozvoj,
  • rozpracováváme dlouhodobý program pro e-government, Internet, služební zákon a dostupné bydlení: 1 2 3 4

Jak se můžete zapojit?

Nabízíme šanci právníkům, IT odborníkům, expertům na veřejnou správu či sociálním pracovníkům podílet se na přípravě nových zákonů a něco se přitom naučit.

Pokud souhlasíte s Pirátským programem v oblasti regionálního rozvoje a digitalizace veřejné správy a chcete nám pomoci, ozvěte se prosím Věře Marušiakové na tel. 724 932 261 nebo na vera.marusiakova@pirati.cz. Rádi vás pozveme na naše setkání.

Fungování týmu

Tým veřejné správy a regionálního rozvoje se schází podle potřeby, obvykle před schůzemi Poslanecké sněmovny případně výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj PSP ČR, a to většinou v pracovně Ivana Bartoše (vstup z Malostranského náměstí 7/19). Za přípravu agendy setkání zodpovídá Věra Marušiaková.

Členové týmu jsou:

• Ivan Bartoš, předseda výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj
  • Olga Richterová, místopředsedkyně výboru pro sociální politiku, členka výboru pro zdravotnictví, členka podvýboru pro bytovou politiku výboru veřejné správy a regionálního rozvoje, členka podvýboru pro sociálně zdravotní pomezí,
  • Ondřej Profant, předseda podvýboru pro e-government výboru veřejné správy a regionálního rozvoje, garant programového bodu Informatika
  • Radek Holomčík, člen podvýboru pro cestovní ruch výboru veřejné správy a regionálního rozvoje
  • Petr Třešňák, člen podvýboru pro veřejnou správu výboru veřejné správy a regionálního rozvoje
  • Vojtěch Franta, garant programového bodu Regionální rozvoj, krajský radní Karlovarského kraje
  • Zuzana Freitas, aistentka poslankyně Olgy Richterové
  • Věra Marušiaková, tajemnice-asistentka poslance Ivana Bartoše

Tým funguje podle zásad týmové spolupráce. Nadřízeným týmem je republikové předsednictvo. Spolupracujeme s poslanci, kteří mají související gesci (např. Lukáš Kolařík pro oblast informačních technologií pro dávkové systémy).