Únor

5. února 2024

„Projednejme Istanbulskou úmluvu ve Sněmovně”: Poslanecký klub Pirátů podporuje senátní výzvu adresovanou předsedkyni Sněmovny Markétě Pekarové Adamové

Pirátští poslanci a poslankyně se jednomyslně připojují k apelu, aby Sněmovna projednala Istanbulskou úmluvu. Po těsném nepřijetí ratifikace Senátem pirátská senátorka Adéla Šípová iniciovala sepsání otevřeného dopisu, ve kterém vyzývá předsedkyni Sněmovny, aby pokračovala v projednávání souhlasu s ratifikací Úmluvy ve Sněmovně. „Pokračováním v již započatém projednávání Úmluvy ve Sněmovně máte příležitost ukázat, že je hlas všech obětí trestných činů vyslyšen a že se naše společnost nebojí postavit proti násilí a diskriminaci. Věřím, že v případě schválení Úmluvy v dolní komoře bude existovat důvod pro její opětovné projednání na půdě Senátu po podzimních senátních volbách,” stojí mimo jiné v dopisu, který svým podpisem podpořil celý senátorský klub SEN 21 a Piráti: Adéla Šípová, Lukáš Wagenknecht, Václav Láska, Jan Holásek, Martin Krsek, Přemysl Rabas, i senátoři David Smoljak a Marek Hilšer, který za Piráty kandiduje v nadcházejících senátních volbách.

Leden

13. ledna 2024

Na Celostátním fóru Pirátů se představili první kandidáti do Senátu: Jan Janda, Lukáš Wagenknecht, Marek Hilšer a Eva Tylová

Na zasedání Celostátního fóra Pirátů v Brně se dnes kromě jiného představili první kandidáti a kandidátka do Senátu, kteří již získali pirátskou nominaci a budou se o hlasy voličů ucházet v podzimních senátních volbách. Jsou to Jan Janda, který se abude o přízeň voličů ucházet v obvodu 11 – Domažlice, dva již současní senátoři, Lukáš Wagenknecht za obvod 23 – Praha 8 a Marek Hilšer za obvod 26 – Praha 2 a 3 a Eva Tylová za obvod 17 – Praha 12. Představení kandidátů se zúčastnili také předseda a místopředsedkyně senátorského klubu SEN 21 a Piráti Václav Láska a pirátská senátorka za obvod Kladno Adéla Šípová, kteří také krátce okomentovali jeho dosavadní výsledky.